vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche verzekeringen
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Veel Nederlanders moeten zomervakantie nog boeken

Met de zomer voor de deur zijn er nog veel Nederlanders die hun zomervakantie voor 2012 niet hebben vastgelegd. Dit blijkt uit panelonderzoek van Zoover naar de zomervakantie 2012.

Ruim 30 procent van de bijna 2.000 ondervraagden zegt nog geen vakantie voor dit jaar te hebben geboekt. Er lijkt dus nog een flinke kans voor reisorganisaties te zijn.

Het grootste deel van de “zwevende vakantieganger” is wel van plan om te gaan, slechts 6% zegt dit jaar niet te gaan. 12% zegt nog niet te weten waar ze heen willen en ongeveer 6% wacht op een goede last minute aanbieding. Een klein deel geeft aan dat ze nog niet zeker zijn of ze het financieel kunnen dragen.

Economische situatie

De economische situatie heeft veel invloed op de vakantie. Bijna 60% zegt er iets van te merken bij de vakantiekeuze. De meesten geven aan alsnog ‘normaal’ op vakantie te gaan (32%). Bijna 26% geeft aan dat ze bij het maken van de vakantieplannen duidelijk rekening houden met de economische situatie. Van deze groep zegt het grootste deel dat ze in een goedkopere accommodatie verblijven. Minder lang of minder ver weg zijn andere opties om geld te besparen.

Populairste vakantielanden

Verder blijkt dat Frankrijk nog steeds de meest favoriete bestemming is gevolgd door Spanje en Italië. Het aantal mensen dat geïnteresseerd is in Griekenland loopt flink terug.

De lichte stijging bij Italië en lichte daling bij Frankrijk is te verklaren door een verschuiving in campingvakanties. Waarschijnlijk oriënteerden meer Nederlanders zich op Italië vanwege de grotere zonzekerheid. Met de zomer van 2011 in het achterhoofd kiezen veel campinggangers ervoor een paar honderd kilometer door te rijden.

Na het dieptepunt van afgelopen jaar voor Egypte zien we het land nu weer terug in de top 10. Daarmee is Egypte nog niet op het pijl van 2010 maar is wel op de weg terug.

Meestal uit eten op vakantie

Elke dag uit eten gaan is ondanks de economische situatie alsnog populair. Meer dan 60% geeft aan bijna iedere dag uit eten te gaan. 36% zegt om en om of soms uit eten te gaan. Altijd zelf koken is het minst populair.

Toch neemt zo’n 15% van de ondervraagden zelf eten mee uit Nederland. Het gaat dan in de meeste gevallen om basisproducten of producten die lokaal niet te verkrijgen zijn. Slechts zeer weinigen laden alle eetvoorraad voor de vakantie in de auto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *