vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Veel Nederlandse reizigers wil duurzame keuzes maken

Veel nederlandse reizigers wil duurzame keuzes maken Uit onderzoek blijkt dat 57% van de Nederlandse reizigers gelooft dat mensen nu actie moeten ondernemen en duurzame reiskeuzes moeten maken om de planeet te redden voor toekomstige generaties, aldus het jaarlijkse Sustainable Travel Report van Booking.com.

Zeker 35% van de Nederlandse reizigers meldt meer vastberaden te zijn om duurzame reiskeuzes te maken dan een jaar geleden. Er zijn wel belemmeringen wanneer ze dit in de praktijk proberen te brengen, zoals een gebrek aan kennis en beschikbare of aantrekkelijke opties.

Duurzame verblijven worden steeds populairder: 55% van de Nederlandse reizigers wil komend jaar minstens één keer in een eco-vriendelijke accommodatie verblijven. Bovendien geeft 56% aan dat ze eerder een accommodatie zullen boeken als ze weten dat die milieuvriendelijk is.

Hoewel een deel van de Nederlandse reizigers (31%) toegeeft tijdens zijn of haar vakantie niet te willen nadenken over duurzaamheid, zegt 50% dat ze al bezig zijn hun gedrag te veranderen, en tijdens de vakantie duurzamer bezig zijn.

Ongeveer 29% wil dat reisbureaus tips geven over duurzaam gedrag tijdens het reizen, en 41% zegt dat als er een optie was om de CO2-voetafdruk van hun vakantie-accommodatie te compenseren, ze dat zouden doen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739