vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Veiligheidsmaatregelen Schiphol teruggeschroefd

Veiligheidsmaatregelen schiphol teruggeschroefd

Gisteravond is een deel van de extra veiligheidsmaatregelen op en rond Schiphol teruggebracht na overleg met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Nader onderzoek naar het signaal – dat op 30 juli leidde tot extra maatregelen op Schiphol – heeft geleid tot de conclusie dat een deel van de verhoogde inzet niet langer noodzakelijk is. Wel zal meer beveiliging zichtbaar en onzichtbaar aanwezig blijven op de luchthaven.

Net als bij andere internationale luchthavens geldt de noodzaak voor voortdurende waakzaamheid op Schiphol. Luchthavens blijven immers een voorstelbaar doelwit voor terroristen. Daarom blijven er veiligheidsmaatregelen van kracht, daarbij staat de veiligheid van passagiers en werknemers voorop. Dat zijn zowel zichtbare als onzichtbare maatregelen. Onvoorspelbare controles zijn hier onderdeel van.

Met de aanpassing van de maatregelen kan de Koninklijke Marechaussee zelf de maatregelen weer uitvoeren en zal de ondersteuning door defensie worden beëindigd.

Mensen die naar Schiphol reizen, met trein of auto, moeten rekening blijven houden met steekproefsgewijze controles op diverse wegen rond de luchthaven en steekproefsgewijze preventieve fouilleeracties. Dat kan vertraging en files tot gevolg hebben. Streven is dat de vertraging niet langer is dan een half uur. Reizigers wordt geadviseerd voor vertrek de actuele verkeerssituatie te raadplegen.

Bron: Gemeente Haarlemmermeer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739