vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Veel ‘verloren’ iPad’s blijken in vliegtuig achtergelaten

Steeds meer passagiers vergeten een iPad mee te nemen na een vliegreis. De magazijnen van vliegmaatschappijen staan vol achtergelaten iPad’s en andere tabletcomputers, zo meldt de The Wall Street Journal.

Eigenaar niet te achterhalen

De luchtvaartmaatschappijen doen hun best om een verloren apparaat weer terug te krijgen bij zijn rechtmatige eigenaar, maar dit lukt meestal niet. Veel iPad’s zijn met een wachtwoord beveiligd en worden dan opgeslagen in het magazijn.

Vliegmaatschappij Virgin America Airlines laat weten dat er elke maand wel één of twee iPads gedoneerd worden aan goede doelen in de omgeving van San Francisco. Deze apparaten worden niet opgehaald door hun eigenaar en zijn volgens de vervoersvoorwaarden na dertig dagen eigendom van de luchtvaartmaatschappij Virgin.

Vergeten en over het hoofd gezien

Na het landen pakken reizigers vaak wel hun telefoon, maar vergeten de iPad in de stoel voor zich. Een dunne tabletcomputer wordt immers snel over het hoofd gezien. Vliegmaatschappijen melden dat er opvallend weinig iPads teruggevraagd worden. Veel reizigers denken dat hij gestolen is of dat ze hem in het hotel zijn vergeten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739