vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Verplichte annuleringsverzekering bij vliegticket onwettig

Verplichte annuleringsverzekering bij vliegticket onwettig Het Europese hof heeft uitspraak gedaan in een zaak die de Duitse consumentenorganisatie tegen het internetreisbureau ebookers.com had aangespannen.

Annuleringsverzekering kiezen

Het hof laat weten dat bij een boeking van een vlucht op internet een consument een annuleringsverzekering bewust moet kunnen kiezen. De verzekering mag niet automatisch in de totale prijs voor de boeking worden meegenomen.

Optie

De rechters bevestigden daarmee Europese wetgeving dat de verzekering altijd een optie moet zijn. Als online verkopers bij een vliegticket een annuleringsverzekering aanbieden, moet de klant die keuze kunnen aanvinken (opt-in). Het mag niet zo zijn dat de klant iets moet doen om te voorkomen dat hij automatisch wordt verzekerd (opt-out).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739