vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Verplichte paspoortcontrole in internationale treinen Thalys en Eurostar

Er komt zeer waarschijnlijk een verplichte paspoortcontrole in de internationale treinen van Thalys en Eurostar. Een aantal landen waaronder Nederland en België hebben dat besloten, zo schrijft de NOS.

De landen, waaronder ook Frankrijk en Groot-Brittannië, gaan de komende maanden in overleg met de treinmaatschappijen afspraken maken over de uitvoering van de controles. Vervoerders mogen op vrijwillige basis meewerken aan een proef, die uiteindelijk moet leiden tot definitieve invoering. Halverwege maart moet er de plannen klaar zijn. Dan komen de betrokken regeringsleiders in Brussel bijeen.

Het gaat niet om dezelfde identiteitscontroles zoals die aan de grens plaatsvinden, er gaat gekeken worden of de naam op het paspoort overeenkomt met de naam op het vervoersbewijs.

Na de terroristische aanslag op een kerstmarkt in Berlijn willen een aantal landen meer controle op het internationaal openbaar vervoer. De dader van die aanslag wist vrij gemakkelijk en zonder controle via Nederland, België en Frankrijk naar Italië te reizen.

Over paspoortcontroles in internationale bussen zijn nog geen afspraken gemaakt. Er komen vooralsnog ook geen controles in internationale treinen zoals de Benelux-trein. Wellicht dat deze in een later stadium worden ingevoerd.

Bron: NOS.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739