vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Verschillende handbagageregels luchtvaartmaatschappijen zorgen voor verwarring

Verschillende handbagageregels

De regels voor handbagage bij luchtvaartmaatschappijen zijn nogal verschillend en zorgen daardoor voor verwarring onder reizigers.

Een van de grootste irritaties voor reizigers is de (hand)bagageafhandeling en de willekeur aan regels.

Vlieg je regelmatig met dezelfde vliegmaatschappij dan ben je waarschijnlijk wel bekend met de handbagageregels van jouw maatschappij. Vlieg je slechts af en toe, dan kan je voor onaangename verrassingen komen te staan. Want ondanks dat er algemene regels voor handbagage bestaan, zijn er toch grote verschillen per maatschappij.

Basisregels handbagage

De algemene regel voor handbagage is: lengte + breedte + hoogte = maximaal 115 centimeter. Met deze regel zijn de maten voor handbagage al in grote lijnen vastgelegd. De meest gangbare maat is 55 x 40 x 20 cm. Naast de grootte is vooral ook het gewicht van belang. Hierbij geldt geen algemene regel maar een maximaal gewicht van rond de tien kilo is gebruikelijk. Echte de budgetmaatschappijen willen hier nog wel eens van afwijken en stellen soms een maximum op 7 kg. Bij overschrijding moet je dan bijbetalen. Het is een bekende manier om passagiers meer geld uit de zak te kloppen.

Verschillen

Een positieve uitzondering is British Airways. Bij deze maatschappij mag je twee stuks handbagage meenemen aan boord van het vliegtuig. De eerste tas mag zelfs tot 23 kilo wegen en moet passen binnen de grens van 56 x 45 x 25 cm. Je mag bij BA ook zonder problemen een extra handtas of laptoptas meenemen.

Prijsvechters hebben strengere regels en volgen deze ook nauwgezet op. Naast gewicht wordt er ook strenger op het formaat gelet zo is er een prijsvechter waar je handbagage niet groter mag zijn dan 43 x 28 x 20 cm en zwaarder dan 7 kilo. Voldoe je hier niet aan dan moet er worden bijbetaald.

Bron: Beslist.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739