vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

‘Verstandig off-piste skiën’

‘Verstandig off-piste skiën’

De kans op lawines is dit jaar vele malen groter, waarschuwen de kenners van de sneeuw, ga daarom alleen off-piste als je precies weet wat je doet.

Ongelukken door lawines

Ongelukken gebeuren er ook in de sneeuw ieder jaar opnieuw, zoals gisteren met Prins Friso. Op 4 februari 2012 kwam een Nederlandse man in Frankrijk om het leven in een lawine. Iets verderop in Chamonix is een Belgische snowboarder vermist. Gemiddeld komen ieder jaar in de Alpen honderd mensen om het leven. Zowel in Zwitserland als in Frankrijk staat de teller dit jaar op acht slachtoffers.

Off-piste niet zonder risico

Steeds meer skiërs en snowboarders zoeken, dankzij het moderne materiaal, hun vertier buiten de geprepareerde pistes. Off-piste is echter zeker niet zonder risico en soms zelfs levensgevaarlijk. Deze week komt er een actie op gang om skiërs daarvan bewust te maken: ‘Verstandig off-piste’. De actie moet wintersporters meer inzicht geven in de mogelijke risico’s en tips te geven over noodzakelijk materiaal. Deze actie wordt ondersteund door Voorkomblessures.nl (Consument en Veiligheid) en de Nederlandse Ski Vereniging.

‘Verstandig off-piste skiën’

Kort voor de start van de krokusvakantie is het daarom goed om Nederlandse wintersporters nog eens te wijzen op de gevaren, zeker gezien de uitzonderlijk sneeuwrijke winter van dit jaar. Om wintersporters meer inzicht te geven in de mogelijke risico’s en tips te geven over noodzakelijk materiaal, lanceert het Snow Safety Center de actie

Gratis cursussen

Deze actie wordt ondersteund door Voorkomblessures.nl (Consument en Veiligheid) en de Nederlandse Ski Vereniging. Verspreid door het land, wordt een aantal gratis cursussen gehouden waarin de gevaren buiten de piste worden toegelicht. Welke lawines zijn gevaarlijk? Hoe ontstaan ze? Hoe kun je de risico’s om in een lawine te komen minimaliseren? Welk materiaal is er nodig en hoe gebruik je dat?

Snow Safety

Het Snow Safety Center is een non-profit organisatie met als doel het verspreiden en verdiepen van kennis in Nederland over veiligheid buiten de geprepareerde pistes. Zowel bij ‘consumenten’ als bij professionals. Dat doen zij door cursussen, opleidingen en congressen te organiseren. De cursussen staan onder leiding van volledig gediplomeerde Nederlandstalige berggidsen en zij worden daarbij geassisteerd door Nederlandse instructeurs. Het Snow Safety Center opereert onder auspiciën van de NSkiV.

Meer informatie: www.snowsafety.nl/

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739