vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Verzeker je vliegticket tegen annuleringskosten, nu slechts € 24,95

Verzeker je vliegticket tegen annuleringskosten
Verzeker je vliegticket tegen annuleringskosten

Je hebt een vliegticket geboekt, maar je kan niet op reis omdat bijvoorbeeld je opa ernstig ziek is. Dan is de annuleringsverzekering voor vliegtickets van Allianz Global Assistance een uitkomst. Je bent verzekerd bij noodgedwongen annulering van je vlucht.

Kun je onverwachts niet op reis, waardoor jij je vliegticket moet annuleren? Dan vergoedt deze eenmalige verzekering de kosten die je niet van de vervoersmaatschappij of reisorganisator terugkrijgt. De dekking is voor geboekte vlieg-, trein-, bus- of bootreizen. Deze verzekering biedt ook dekking als één van de reizigers op het boekingsformulier of ticket de reis moet annuleren, mits deze reiziger een eigen annuleringsverzekering heeft gesloten en de oorzaak van annulering verzekerd is.

Verzekering voor je vliegticket tegen annuleringskosten

Je hebt hier al een vliegticket annuleringsverzekering met Europadekking voor slechts € 24,95 of € 39,95 voor werelddekking. Je bent dan voor € 2000,- p.p. verzekerd met een max. van € 10.000,- per verzekeringsbewijs. Deze prijzen zijn per persoon en inclusief assurantiebelasting en inclusief € 2,50 poliskosten.

De annuleringsverzekering voor vliegtickets is geldig voor alle soorten tickets, of boekingsklassen zoals Economy Class, Business Class en First Class. Je kan de annuleringsverzekering afsluiten voor zowel vliegtickets binnen Europa als voor intercontinentale vluchten. Vlieg je verder dan Europa, dan moet je voor werelddekking kiezen.

Let op: je moet de vliegticket annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van je ticket afsluiten.

Annuleringskosten vliegticket

De Annuleringsverzekering voor vliegtickets dekt de annuleringskosten van je ticket als je de reis noodgedwongen moet annuleren.

  • Gezondheid: Je ontvangt een vergoeding voor de kosten van het annuleren van een reis als gevolg van overlijden, een ongeval of ernstige ziekte van jezelf, een familielid of een reisgenoot. Als je door complicaties bij je zwangerschap niet kunt reizen, heb je ook recht op een vergoeding.
  • Familie: De verzekering biedt dekking als een familielid in de 1e of 2e graad overlijdt of in een levensbedreigende situatie komt.
  • Werk: Wij keren uit als je de reis annuleert omdat je een nieuwe baan hebt gekregen nadat je werkloos bent geweest. Of als je buiten jouw schuld ontslagen bent.
  • Woning: Als je annuleert omdat je onverwacht een huurwoning toegewezen krijgt, vergoeden wij de kosten van annulering. Dit geldt ook als je woning beschadigd raakt voor of tijdens de reis.
  • Huisdieren: Je kunt ook annuleren bij overlijden, een ernstige ziekte of ongeval van je hond, kat of paard. Dit geldt alleen als dit gebeurt binnen zeven dagen voor het begin van de reis.

Een volledig overzicht van de gedekte oorzaken voor annulering staat in de voorwaarden.

Sluit hier de Ticket Annuleringsverzekering af. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.

Vliegticket annuleren

Heb je een vliegticket geboekt, maar kun je door onvoorziene omstandigheden niet vertrekken? Dan moet je rekening houden met annuleringskosten. In veel gevallen zal dit neerkomen op 100 procent, wat betekent dat je je geld kwijt bent. Soms is het mogelijk de reis te annuleren tegen betaling van een toeslag.

Koop je een los vliegticket, dan kun je daar, binnen 7 dagen, een annuleringsverzekering bij afsluiten. Deze verzekering vergoedt de annuleringskosten die in rekening gebracht worden als je de reis onverwacht moet annuleren. De verzekering biedt geen dekking bij een faillissement van de luchtvaartmaatschappij.

Voordelen

De Allianz Global Assistance Ticket Annuleringsverzekering kent de volgende voordelen:

  • Gunstige premie en uitgebreide dekking.
  • Vliegtickets tot € 2.000,- per persoon verzekerd.
  • Goedkoper dan een normale annuleringsverzekering.
  • Verzekerd bij annulering voor de reis aanvangt.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739