vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Verzekeraars onduidelijk over beperkingen en uitsluitingen reisverzekering

Maar liefst 67% van de onderzochte verzekeraars communiceert niet helder over beperkingen en uitsluitingen op een reisverzekering, zo blijkt uit onderzoek van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren.

Een voorbeeld hiervan is dat schade door diefstal niet verzekerd is op je reisverzekering, als je onvoldoende voorzorgsmaatregelen hebt genomen. Een andere beperking is dat je bij schade een eigen risico hebt.

Wintersport en medische kosten

Mocht je komend seizoen op wintersport gaan, kijk dan ook goed naar je reisverzekering. Veel verzekeraars communiceren namelijk niet helder over het feit dat de dekking voor medische kosten geen onderdeel is van de wintersportdekking. Dat betekent dat medische kosten na een ongeluk op de skipiste niet standaard verzekerd zijn onder de wintersportdekking. Keurmerk Klantgericht Verzekeren wil dat consumenten hiervan goed op de hoogte zijn. Daarom vragen zij verzekeraars om beter te communiceren over de dekking van medische kosten tijdens de wintersport en de eventuele noodzaak om die aanvullend te verzekeren. Van de verzekeraars moet 33% de website hierop aanpassen en 37% de polisvoorwaarden.

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkom een financiële tegenvaller en controleer voordat je op vakantie gaat in de polisvoorwaarden van je reisverzekering waar je voor verzekerd bent. Komt je er niet uit? Een schrale troost: je bent niet de enige. Het beste kunt u contact opnemen met je tussenpersoon of verzekeraar en hem vragen hoe het nu precies zit.

Factsheet_KKV_themarapportage_reisverzekering

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739