vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Verzekering voor Schengenvisum met Covid-19 dekking

Verzekering voor schengenvisum met covid-19 dekking

Een medische verzekering voor een Schengenvisum met Covid dekking op de polis regel je hier eenvoudig en snel. Sluit hier online een OOM Schengen Visitor verzekering af, betaal met iDeal, creditcard (Mastercard of VISA) of PayPal en je ontvangt de polis binnen een uur. Op de polis staat dat de buitenlandse gast ook verzekerd is voor Covid-19.  

Vraag je een Schengenvisum aan voor kort verblijf in Nederland of elders in het Schengengebied en wil de externe dienstverleners VFS Global dat je verzekeringspolis overlegd waar uitdrukkelijk op staat dat Covid-19 ook is gedekt? Daar kunnen wij voor zorgen. Sluit hier de Schengen Visitor Verzekering af en wij zorgen voor de juiste vermelding op de polis.

Een medische verzekering voor een Schengenvisum is een verzekering die voldoet aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een Schengenvisum kort verblijf. Die kan je hier afsluiten voor jouw buitenlandse gast/familie/partner, voor slechts € 1,60 per dag. De kosten voor onverwachte spoedeisende medisch zorg (bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis, specialist en medicijnen) zijn dan voor € 500.000,- verzekerd en dat geldt ook voor Corona.

Dekking voor Covid-19

Vanwege de pandemie blijkt dat sommige kantoren van VFS Global, de externe dienstverlener van de Nederlandse ambassade die de visumaanvraag inneemt en controleert op volledigheid, ook eist dat er een medische verzekering wordt getoond waaruit blijkt dat er dekking is voor Covid-19. Immers de medische verzekering moet alle kosten dekken die kunnen ontstaan in verband met repatriëring om medische redenen en/of spoedbehandeling tijdens het verblijf van de visumhouder. Uitgaven als gevolg van pandemische situatie (waaronder covid-19) mogen niet worden uitgesloten van dekking. Daarom willen zij dat pandemische situaties expliciet wordt vermeld bij de medische verzekering. Indien een medische verzekering medische kosten tengevolge van de pandemie uitsluit, kan de visumaanvraag worden geweigerd.

Verzekering voor Schengenvisum met Covid-19 dekking

Wanneer je hier een Schengen Visitor verzekering afsluit komt de onderstaande tekst op de polis te staan. Daarmee voldoe je aan de eisen die VFS Global stelt en kan de visumaanvraag worden ingediend.

Tekst op de polis van de Schengen Vistor verzekering:

Deze verzekering geldt in alle landen die ten tijde van een verzekerde gebeurtenis onder het Schengengebied vallen, en ook in de volgende landen: Bulgarije, Cyprus, Ierland ,Kroatië, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk. Deze verzekering geldt niet in overzeese gebieden van deze landen, zoals Aruba, Bonaire en Curaçao. De verzekering geldt ook niet in uw land van herkomst.

Deze verzekering biedt voor genoemde verzekerde(n) dekking tegen:
– medische kosten: kostprijs
– repatriëring indien medisch noodzakelijk: € 30.000,-
– opsporing en redding: € 10.000,-
– vervoer stoffelijk overschot: € 10.000,-
Voor alle kosten tezamen wordt maximaal vergoed: € 500.000,-

Bovenstaande kosten zijn ook gedekt als deze het gevolg zijn van een Covid-19 besmetting, mits deze besmetting heeft plaatsgevonden na de ingangsdatum van de verzekering.

Schengen Visitor-verzekering voor een visumaanvraag

De belangrijkste kenmerken van deze medische reisverzekering zijn:

 • Dekking in geheel Europa (inclusief alle Schengenlanden).
 • Kostprijsdekking voor medische kosten tot maximaal € 500.000,-
 • Dekking voor repatriëring naar het land van herkomst.
 • Geen leeftijdsgrens, geen medische acceptatie.
 • Voldoet ook aan de verzekeringsplichteisen voor een Schengenvisum.
 • Premie vanaf € 1,60 per persoon per dag.
 • Bij betaling met iDEAL (internetbankieren) ontvang je de polis binnen 1 uur via e-mail.
 • Is bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten.
 • Is ook af te sluiten als je al in Nederland bent.
 • Een aansprakelijkheidsverzekering voor in Nederland is mee te verzekeren.
 • Verzekerde periode maximaal 6 maanden aaneengesloten.

Belangrijk: Alle bestaande klachten en kwalen zijn uitgesloten van dekking.

Medische verzekering Schengenvisum: premies en afsluiten

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Vragen?

Heb je vragen over een Schengen Visitor-verzekering of een Covid-19 verzekeringsverklaring? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

of neem contact op via WhatsApp:

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739