vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Bijna een vijfde van alle hotelboekingen worden geannuleerd

hotel-720x273

Uit cijfers van hotelboekingssite Dohop blijkt dat uiteindelijk negentien procent van de online hotelboekingen weer geannuleerd worden.

De steden met het hoogste aantal annuleringen zijn Rome, Barcelona, Milaan en Benidorm. Vooral Russen annuleren veel, zeker 75 procent van de Russische reserveringen wordt geannuleerd. Hotelboekingen van gasten uit Groot-Brittannië (11,8%) en Noorwegen (12,6%) worden het minst vaak geannuleerd.

Uit cijfers blijkt ook dat de gemiddelde verblijfsduur in een hotel vier dagen is. Gast boeken meestal zes weken van tevoren. In die tijd kan de reiziger nog voldoende alternatieven vinden, waardoor ook annuleringen ontstaan. Ruim 12% van alle boekingen blijkt een last-minute voor de duur van een nacht. Mobiele apparaten zoals smartphones en tablets spelen een  belangrijke rol bij het boeken van last-minute hotelovernachtingen. Ongeveer een derde van alle boekingen komt van een mobiel apparaat.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739