vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Visum kort verblijf aanvragen (Schengenvisum)

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Medische reisverzekering Schengenvisum Nederland

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Wil je Nederland bezoeken en woon je niet in Europa dan is de kans groot dat je daarvoor een visum moet aanvragen. In dit artikel lees je de procedure voor het aanvragen van een visum voor Schengenlanden.

Wil je weten of je visumplichtig bent? Dan kan je dat hier nakijken: Visumplichtige nationaliteiten voor een verblijf van maximaal 3 maanden.

Visum voor Nederland? Medische reisverzekering verplicht!
Visum voor Nederland? Medische reisverzekering verplicht!

Je vraagt een visum kort verblijf oftewel een Schengenvisum voor Nederland aan bij de Nederlandse ambassade of het Nederlandse consulaat in het land waar je woont.

Als dat niet kan, kan je een visum aanvragen bij de dichtstbijzijnde Nederlandse ambassade of het dichtstbijzijnde consulaat. Je moet dat persoonlijk (zelf) doen. Dat betekent dat je naar de ambassade of het consulaat toe moet gaan.

Visum kort verblijf

Een visum kort verblijf is een sticker die de ambassade of het consulaat in het paspoort plakt. Met een visum kort verblijf kan je naar Nederland komen. Een visum kort verblijf vraag je aan voor maximaal 90 dagen. Een langere periode is niet mogelijk.

 C-visum

Een visum voor kort verblijf heet ook wel een C-visum, dit is het toeristenvisum voor maximaal 90 dagen. sommigen gebruiken de naam Schengenvisum omdat het visum geldig is in alle Schengenlanden.
Je moet alle benodigde informatie en documenten meenemen op uw reis naar Nederland. Dat voorkomt vertraging bij de grens. Bij de grens kan je nog een keer gecontroleerd worden.

Als je tijdens de procedure de stand van zaken wilt controleren neem je contact op met de Nederlandse ambassade of het Nederlandse consulaat waar de aanvraag is ingediend.

Geldigheidsduur Schengenvisum

Als je een visum kort verblijf hebt aangevraagd voor bijvoorbeeld 30 dagen, dan krijg je een visum voor 30 dagen. Dit visum is dan na 30 dagen verblijf in Nederland niet meer geldig. De maximale periode waarvoor je een visum kort verblijf kunt aanvragen, is 90 dagen. Op het visum kort verblijf staat:

  • Vanaf welke datum het visum geldig is (pas vanaf die dag mag je het Schengengebied in reizen).
  • Hoeveel dagen je in het Schengengebied mag zijn.
  • Vanaf welke datum het visum niet meer geldig is (je moet dan het Schengengebied uit zijn).
  • Of je één of meerdere keren met het visum mag inreizen.

Visum ophalen

Als je een visum kort verblijf krijgt, kan je het afhalen bij de Nederlandse ambassade of het Nederlandse consulaat in het land waar je woont. Dit kan alleen bij de Nederlandse ambassade of het Nederlands consulaat waar je het visum heeft aangevraagd. Sommige ambassades sturen het visum samen met je paspoort per post naar een door jou opgegeven adres in het land waar je woont.

Duur van de procedure

Houdt er rekening mee dat de aanvraag veel tijd kost. Vraag een visum daarom op tijd aan. Boek de reis naar Nederland nooit definitief vóór je zeker weet of je het visum krijgt.

Verlenging Schengenvisum

Je kan een Schengenvisum alleen verlengen in zeer bijzondere gevallen, bijvoorbeeld als je niet in staat bent om terug te keren door medische redenen. Je kan jouw visum laten verlengen tot maximaal 90 dagen. Voor de verlenging van het visum moet een afspraak gemaakt worden om naar het IND-loket in de regio te gaan. Bel hiervoor 088 – 043 0430 (lokaal tarief).

Visum afgelopen, dan het land verlaten

Je dient na afloop van de geldigheidsduur van jouw visum Nederland en de Schengenlanden te verlaten. Doe je dat niet dan loop je het risico op een inreisverbod voor Europa. Dit geldt niet voor EU/EER-onderdanen en hun familieleden.

Medische reisverzekering verplicht

Denk er aan dat je alleen een visum kunt aanvragen als je een medische reisverzekering hebt afgesloten. Deze dient ter dekking van eventuele uitgaven voor repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg en/of spoedbehandeling in het ziekenhuis. De af te sluiten medische reisverzekering moet:

  • Voor het gehele Schengengebied geldig te zijn.
  • Een minimale dekking te hebben van EUR 30.000.
  • De gehele duur van het beoogde verblijf te bestrijken.

De medische reisverzekering mag worden afgesloten in je eigen land of in Nederland. Als je een uitnodigende partij hebt mag deze ook de verzekering voor jou afsluiten in Nederland en deze naar jou toezenden.

De Travel Risk Insurance afsluiten kan hieronder:

Vragen?

Wil je meer informatie over een medische reisverzekering voor een visum of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739