vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Visum Kort Verblijf Nederland en een medische reisverzekering

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Medische reisverzekering Schengenvisum Nederland

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Als een buitenlandse bezoeker naar Nederland wil reizen voor maximaal 90 dagen, dan is hiervoor meestal een visum nodig, maar dat is uiteindelijk afhankelijk van de nationaliteit van de reiziger. Is de persoon visumplichtig dan moet er een Visum Kort Verblijf worden aangevraagd.

Een Visum Kort Verblijf type C. wordt in de regel een Schengenvisum genoemd. Het visum is geldig in alle Schengenlanden, te weten: België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Portugal, Spanje,  Italië, Oostenrijk, Griekenland, Denemarken, Finland, Zweden, Noorwegen, IJsland,  Estland, Letland, Litouwen, Slowakije, Hongarije, Polen, Tsjechië, Slovenië, Malta, Zwitserland en Liechtenstein.

Met een Visum Kort Verblijf naar 26 Europese landen

Visum Kort Verblijf Nederland
Visum Kort Verblijf Nederland

Een buitenlandse bezoeker heeft dus slechts één visum nodig om naar 26 landen reizen. Een Visum Kort Verblijf moet persoonlijk woorden aangevraagd bij de Nederlandse vertegenwoordiging (ambassade of consulaat) in het land van herkomst of verblijf. Je kan de visumaanvraag niet eerder indienen dan 3 maanden voordat je naar Nederland wilt reizen. Houd er rekening mee dat een visumaanvraag tijd kost. Vraag deze dan ook op tijd aan. Boek de reis nooit definitief vóór je zeker weet of je het Visum Kort Verblijf voor Nederland krijgt.

Wie moeten een Visum Kort Verblijf aanvragen?

Personen met de nationaliteit van deze landen, moeten een Visum Kort Verblijf voor Nederland aanvragen: Afghanistan, Algerije, Angola, Armenië, Azerbeidzjan, Bahrein, Bangladesh, Belarus, Belize, Benin, Bhutan, Bolivia, Botswana, Burkina Faso, Burundi, Cambodja, Centraal-Afrikaanse Republiek, China, Comoren, Congo, Cuba, Democratische Republiek Congo, Djibouti, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Egypte, Equatoriaal-Guinea, Eritrea, Ethiopië, Fiji, Filipijnen, Gabon, Gambia, Ghana, Guinee, Guinee-Bissau, Guyana, Haïti, India, Indonesië, Irak, Iran, Ivoorkust, Jamaica, Jemen, Jordanië, Kaapverdië, Kameroen, Kazachstan, Kenia, Kirgizië, Koeweit, Laos, Lesotho, Libanon, Liberia, Libië, Madagaskar, Malawi, Maldiven, Mali, Marokko, Mauritanië, Mongolië, Mozambique, Myanmar/Birma, Namibië, Nauru, Nepal, Niger, Nigeria, Noord-Korea, Oeganda, Oezbekistan, Oman, Pakistan, Papoea-Nieuw-Guinea, Qatar, Rusland, Rwanda, Sao Tomé en Principe, Saudi-Arabië, Senegal, Sierra Leone, Somalië, Sri Lanka, Sudan, Suriname, Swaziland, Syrië, Tadzjikistan, Tanzania, Thailand, Togo, Tsjaad, Tunesië, Turkije, Turkmenistan, Vietnam, Zambia, Zimbabwe, Zuid-Afrika en Zuid-Sudan.

Voorwaarden Visum Kort Verblijf Nederland: Medische reisverzekering

Als je een Visum Kort Verblijf voor Nederland wilt aanvragen moet je voldoen aan een aantal voorwaarden, zo moet je een geldig reisdocument hebben, bijvoorbeeld een paspoort. Het reisdocument moet na het einde van de visumperiode nog 3 maanden geldig zijn. Ook mag deze niet ouder zijn dan 10 jaar. Een andere verplichting is een medische reisverzekering die is afgesloten op de naam van de visumaanvrager. De persoon in Nederland die jou uitnodigt, mag deze verzekering ook voor je afsluiten. De verzekering moet een dekking hebben van minimaal € 30.000,- voor medische kosten in het Schengengebied. De verzekering dekt in ieder geval de volgende kosten:

 • Kosten voor terugkeer naar land van herkomst om medische redenen (repatriëring).
 • Dringende medische zorg en spoedbehandeling in het ziekenhuis.

Verplichte reisverzekering voor een Visum Kort Verblijf

Een reisverzekering voor de aanvraag van een Visum Kort Verblijf kan je hier afsluiten. Wij bieden je de Travel Risk Insurance aan. Deze internationale reisverzekering voldoet aan alle EU-eisen voor een Visum Kort Verblijf en wordt dan ook op alle ambassades zonder problemen geaccepteerd. Je kan hier eenvoudig zelf de premie berekenen en een reisverzekering afsluiten voor een visum.

Sluit hier een medische reisverzekering af

Visum kort verblijf nederland en een medische reisverzekering

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering afsluiten. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis tevens als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Een medische reisverzekering die voldoet aan alle voorwaarden voor een Visum Kort Verblijf heb je al vanaf € 2,00 per persoon per dag.

Allianz
Voordelen van de Travel Risk Insurance voor een Schengenvisum
√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.
√ Wordt geaccepteerd op alle ambassades, consulaten en VFS Global.
√ Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
√ VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum ontvang je de premie terug en betaal je niets.
√ Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of eerder als je dat vraagt.
√ De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Let op: mocht je visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Medische reisverzekering voor visum

Deze reisverzekering is bedoeld voor buitenlanders die in Nederland familie of vrienden willen bezoeken. Men is dan verzekerd op de heen en terugreis, tijdens het verblijf en eventueel bij een reis door Europa/Wereld. Men is onder andere gedekt tegen:

 • S.O.S. kosten bij ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
 • medische kosten tijdens de reis en het verblijf in Nederland;
 • overlijden van verzekerde;
 • ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde;
 • overlijden van een meeverzekerde reisgenoot;
 • schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie;
 • gedwongen oponthoud;
 • beschadiging en vermissing van reisdocumenten;
 • de kosten voor aanschaf van vervangende kleding en/of toiletartikelen;
 • schade aan logiesverblijven.

Er is geen dekking in het land van herkomst. Lees voor de volledigheid altijd de voorwaarden.

Vragen?

Heb je andere vragen over een visum reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739