vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

e-Visum Turkije nu ook in het Nederlands aan te vragen

e-Visa-Turkije

Via de website E-visa van de Turkse overheid kunnen reizigers sinds begin dit jaar vooraf hun visum voor Turkije regelen. Een e-Visum is een officieel document om naar Turkije te kunnen reizen. Het e-Visum is een alternatief voor visa die afgegeven worden door Turkse consulaten en douanekantoren.

De aanvragers krijgen hun visa elektronisch na het invoeren van de benodigde informatie en na betaling met een creditcard of bankpas (Mastercard, Visa of UnionPay). Als de aanvraag succesvol is afgerond, kan men via een link het e-Visum downloaden. Deze link wordt ook gemaild. Tijdens een paspoortcontrole kan het e-Visum gecontroleerd worden. De Turkse autoriteiten adviseren je om het e-Visum ook als een soft-copy (tablet-pc of smartphone bijvoorbeeld ) of een hard copy (print out) bij je te hebben in het geval van een storing in het systeem

Nederlanders die op vakantie willen gaan in Turkije moeten een paspoort of ID-kaart hebben die nog minimaal 150 dagen geldig zijn op de dag van aankomst in het land. Een paspoort of ID-kaart moet daarnaast nog minimaal 180 dagen geldig zijn om een visum te kunnen verkrijgen.

Een visum kan ook nog steeds aan de grens worden gekocht maar deze mogelijkheid stopt binnenkort. Het voordeel van een e-Visum is dat het via internet overal verkrijgbaar is en het bespaart tijd. Vakantiegangers hoeven geen visum aan te vragen bij visumbureau’s of op de (lucht)haven bij binnenkomst in Turkije.

N.b. Vergeet ook niet om een reisverzekering voor Turkije af te sluiten! Heb je dat nog niet gedaan? Het kan hier alsnog: Kortlopende reisverzekering »

Video

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739