vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Visumverlenging? Bezoek aan de IND? Denk aan de medische reisverzekering

Visumverlenging? Bezoek aan de IND?
Visumverlenging? Bezoek aan de IND?

Regelmatig krijgen wij vragen over een medische reisverzekering (Schengenreisverzekering) die getoond moet worden bij de IND. Meestal heeft dit te maken met het verlengen van visum, MVV procedure, of de aanvraag voor een verblijfsvergunning.

Bij Reisverzekeringblog bieden wij meerdere Schengenreisverzekeringen aan, echter deze kunnen niet verlengd worden. Ben je visumplichtig en al ben je al in Nederland?  Dan zijn er nog maar twee mogelijkheden om een medische reisverzekering af te sluiten waar het IND genoegen mee neemt (onder voorbehoud). Dat zijn:

Schengen Visitor-verzekering

Een belangrijke voorwaarde voor toeristen, om een visum te kunnen verlengen is een medische reisverzekering. Bij de visumverlenging moet de aanvrager kunnen aantonen dat er een medische reisverzekering met repatriëring is afgesloten. De geldigheid van deze reisverzekering dient gelijk te zijn aan de duur van het verblijf. Ook moet de reisverzekering geldig zijn in alle Schengenlanden. De verzekering moet dekking bieden voor repatriëringkosten en geneeskundige kosten. De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

De Schengen Visitor-verzekering voor buitenlanders die al in Nederland zijn heeft de volgende kenmerken:

 • dekking voor geheel Europa;
 • kostprijsdekking voor ziektekosten;
 • geen leeftijdsgrens;
 • geen gezondheidsverklaring noodzakelijk;
 • voldoet ook aan de verzekeringsplichteisen voor Schengenvisum;
 • premie vanaf € 1,60 per persoon per dag;
 • bij betaling met iDEAL (internetbankieren) ontvang je de polis binnen 1 uur via e-mail;
 • is bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten, bestaande kwalen en ziektes zijn uitgesloten;
 • is af te sluiten als je al in Nederland bent.

Wil je deze verzekering afsluiten of meer informatie? Klik dan hier: Schengen Visitor-verzekering

Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering

Blijf je langer dan 90 dagen in Nederland bijvoorbeeld omdat je een verblijfvergunning aanvraagt, dan is de Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering het meest geschikt. De Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering van OOM verzekeringen is een uitgebreide ziektekostenverzekering voor iedereen die nog niet in aanmerking komt voor de verplichte basiszorgverzekering in Nederland.

Ben je van plan om je te vestigen in Nederland of kom je hier werken? Dan wil je ook verzekerd zijn tegen ziektekosten. Soms gaat het alleen maar om een ziektekostenverzekering ter overbrugging, omdat je een MVV (Machtiging tot Voorlopig Verblijf) hebt en wacht op een definitieve verblijfsvergunning. Voor deze situaties is de Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering een goede oplossing.

De Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering is een ziektekostenverzekering waarop je ook de tandarts kunt meeverzekeren. Zelfs aansprakelijkheid is mee te verzekeren. Voor wie is de Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering bestemd:

 • voor buitenlanders in Nederland die (nog) niet in aanmerking komen voor de verplichte zorgverzekering;
 • als je een machtiging tot voorlopig verblijf (MVV) hebt aangevraagd;
 • indien je in afwachting bent van een reguliere verblijfsvergunning.

Voor deze verzekering geldt medische acceptatie.

Wil je deze verzekering afsluiten of meer informatie? Klik dan hier: Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering

Vragen?

Heb je vragen over een medische reisverzekering voor een visum? Neem dan contact met ons op:  Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739