vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Visumvrij reizen van de Oekraïne naar Nederland en een reisverzekering

Visumvrij reizen van de Oekraïne naar Nederland

Visumvrij reizen van de Oekraïne naar Nederland

Reis je van de Oekraïne naar Nederland dan is een medische reisverzekering verplicht. Een medische reisverzekering voor iemand uit Oekraïne kan je hier snel en eenvoudig afsluiten voor slechts € 2,- per persoon per dag.

Sinds 11 juni 2017 zijn personen uit de Oekraïne, niet meer visumplichtig als zij naar Nederland of een andere Schengenland willen reizen. Voorwaarde is wel dat ze een biometrisch paspoort hebben. Maar er gelden ook andere regels zoals de verplichting om een medische reisverzekering af te sluiten.

Wij hebben een uitstekende medische reisverzekering die voldoet aan alle EU-eisen. Met de internationale Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance, is jouw gast uit Oekraïne in heel Europa uitstekend verzekerd voor o.a. ziekenhuisopname, huisartskosten, repatriëring (ook bij overlijden) en 24-uurs hulpverlening.

Voorwaarden voor visumvrij reizen vanuit Oekraïne naar Nederland

Oekraïners die voor bijvoorbeeld toerisme, familie- of partnerbezoek naar Nederland reizen, kunnen dat doen zonder eerst een visum aan te vragen. Desondanks gelden er wel strikte regels voor visumvrij reizen. Zo moet jouw gast uit Oekraïne:

  • Een paspoort of ander reisdocument bezitten dat niet ouder is dan 10 jaar. Dat paspoort of reisdocument moet tot 3 maanden na vertrek uit Nederland geldig zijn.
  • De persoon uit Oekraïne moet kunnen bewijzen dat hij/zij het gehele verblijf in Nederland kan betalen (€ 55,- per dag). Als dit niet lukt, kan jij of iemand anders garant staan.
  • De Oekraïner moet kunnen aantonen dat er voor het verblijf in Nederland of elders in Europa, een medische reisverzekering volgens EU-voorwaarden is afgesloten.
  • Hij/zij kan een ticket overleggen voor de terugreis of doorgaande reis.

Meer informatie en voorwaarden voor Oekraïners om visumvrij naar Nederland te mogen reizen, lees je hier op officiële website van de Nederlandse overheid: www.nederlandenu.nl/reizen-en-wonen/visa-voor-nederland/naar-nederland-reizen-zonder-visum

Nederlandse ambassade in Kiev – Oekraïne

Voor meer informatie en vragen over reizen van Oekraïne naar Nederland kan je eventueel contact opnemen met de Nederlandse ambassade in Kiev:

Medische reisverzekering voor Oekraïners

Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten nog even op een rijtje gezet:

  • Een medische reisverzekering is verplicht bij een bezoek aan Nederland, ook als je visumvrij mag reizen.
  • Jij kan voor jouw gast uit Oekraïne een goedgekeurde reisverzekering op deze website afsluiten en de premie betalen.
  • De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance voldoen aan alle eisen die door de Nederlandse overheid wordt gesteld aan een medische reisverzekering voor buitenlandse gasten.
  • De polis ontvang je zeer snel na jouw aanvraag, meestal dezelfde of de volgende dag (eerder kan ook als je daarom vraagt).
  • Zolang de polis nog niet is ingegaan kan je deze kosteloos laten aanpassen, bijvoorbeeld omdat de vertrekdatum uit Oekraïne anders blijkt te worden.
  • Bestaande kwalen, ziektes en aandoeningen die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd. De medische reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten tijdens een verblijf in Nederland of andere Europese landen.

Sluit hier de verplichte medische reisverzekering af

Hier kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering afsluiten. Jij bent dan de verzekeringsnemer (premiebetaler) en jouw gast uit Oekraïne is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de persoon die naar Nederland komt (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis als digitaal bestand). Een Travel Risk Insurance afsluiten kan hieronder:

Vragen?

Wil je meer informatie over een medische reisverzekering voor iemand uit de Oekraïne of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739