vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vliegen naar het buitenland? Voorkom hoge kosten voor je handbagage!

Steeds meer reizigers nemen handbagage mee op hun vlucht. Reiszoekmachine KAYAK.nl onderzocht alle vereisten rondom handbagage per vliegtuigmaatschappij en creëerde een infographic om Nederlandse reizigers te helpen. Zo kunnen ongewenste verrassingen bij de gate worden voorkomen en last-minute bagagekosten bespaard blijven.

Uit de analyse* blijkt dat de toegestane afmetingen per vliegtuigmaatschappij redelijk overeenkomen, maar daarentegen is er een flink verschil tussen het aantal toegestane kilo’s en de extra kosten van het inchecken van te zware of te grote handbagage bij de gate. Zo kunnen British Airways-reizigers die moeite hebben met kiezen tussen schoenen en zomerjurkjes hun hart ophalen. Bij deze maatschappij is het toegestane aantal kilo’s maar liefst 23 kilo. Bij alle andere onderzochte vliegmaatschappijen ligt dit gewicht tussen de 7 en 12 kilo.

Reizigers die graag veel handbagage meenemen en vliegen met Lufthansa of Aeroflot moeten oppassen. Wie zich bij deze maatschappijen niet aan het maximale toegestane gewicht van 8 en 10 kilo houdt, wordt in de meeste gevallen gedwongen om de handbagage in te checken en flink bij te betalen. Op een korte vlucht kost het inchecken van te zware handbagage 45 euro bij Lufthansa. Bij Aeroflot is dat 100 euro. Op een lange vlucht kost het bij Aeroflot 125 euro en bij Lufthansa zelfs 150 euro. Dit terwijl de gemiddelde prijs voor het inchecken van overtollige bagage op een korte vlucht rond de 55 euro per item ligt.

Corendon en Turkish Airlines zijn de enige maatschappijen waarbij je een prijs per kilo betaalt bij te zware bagage. Bij Turkish Airlines kost dit op een korte vlucht 7 euro per overtollige kilo, en op een lange vlucht 15 euro. Bij Corendon Airlines betaal je bij te zware handbagage van maximaal 20 kilo 32 euro per enkele vlucht, en bij een gewicht van 30 kilo 45 euro.

*Aangegeven prijzen en toegestane handbagage zijn gebaseerd op informatie ontvangen van de luchtvaartmaatschappij zelf of via de website. Bij KLM kunnen de kosten afhankelijk van de bestemming variëren tot 100 euro. Vliegtuigmaatschappij Aeroflot rekent de kosten voor overbagage als ruimbagage, waarbij de som van de afmetingen van de bagage niet groter mag zijn dan 115 cm. Kosten zijn onderhevig aan veranderingen en koersen. De prijzen kunnen variëren en zijn afhankelijk van de vluchtroute, vluchten, geboekte vliegtickets of luchthaven van vertrek. Sommige luchtvaartmaatschappijen kunnen handbagage checken voor de gate en kosten gelden bij de incheckbalie. De aangegeven prijzen zijn gebaseerd op geldende overboekingskosten van de luchtvaartmaatschappij (overbagage).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739