vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Vliegtuig met toeristen neergestort bij vliegveld in Nepal

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers

Jomsom Airport

In het bergachtige noorden van Nepal is een vliegtuig neergestort. Volgens de politie ging het mis toen het probeerde te landen op Jomsom Airport. Onder de 21 inzittenden zouden overlevenden zijn.

Persbureaus melden dat acht passagiers in kritieke toestand naar de nabijgelegen stad Pokhara zijn gevlogen. Zeker negen stoffelijk overschotten zijn geborgen. De identiteit van de slachtoffers is nog onbekend. Het om zestien passagiers uit India en twee westerse toeristen. De twee piloten en steward komen uit Nepal.

Technisch mankement

Het gecrashte toestel zou in stukken zijn aangetroffen maar vatte geen vlam. De Nepalese autoriteiten zeggen dat een technisch mankement waarschijnlijk de oorzaak was van de crash. Het vliegtuig, gebouwd door Dornier, behoorde tot de vloot van de lokale maatschappij Agni Air.

Het Jomsom Airport, zo’n 200 kilometer ten noordwesten van Katmandu, wordt veel gebruikt als tussenstop richting een onder toeristen, backpackers en pelgrims populair gebied van de Muktinath tempel.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739