vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vliegtuigpassagiers hebben een voorkeur voor stoel 6A

Bij steeds meer vliegmaatschappijen kan je een stoel in het vliegtuig kiezen bij het boeken of tijdens het online inchecken. De website Skyscanner onthulde recent om welke vliegtuigstoel de passagiers het meest strijden, dat blijkt 6A te zijn.

De poll, die werd beantwoord door meer dan 1000 respondenten, vroeg naar de stoelvoorkeuren van passagiers.

Vooraan in een vliegtuig

Ook dit onderzoek, bevestigt al eerdere onderzoeken waaruit bleek dat de eerste zes rijen vooraan in een vliegtuig het meest populair zijn bij passagiers. De poll van Skyscanner vroeg naar de voorkeur voor een gedeelte van het vliegtuig en naar de voorkeur voor raam-, midden- of gangpadstoelen. De poll ging ook dieper in op het feit of de keuze voor een vliegtuigstoel wordt beïnvloed door geluksgetallen of even/oneven nummers. Skyscanner heeft al deze uitslagen samengevoegd en daaruit blijkt dat stoel 6A de meest populaire vliegtuigstoel is.

Verrassend is het aantal passagiers dat de voorkeur geeft aan een stoel bij het raam, namelijk 60%, ten opzichte van 40% die kiest voor een stoel aan het gangpad en 1% die kiest voor een stoel in het midden. Uit het onderzoek bleek ook dat stoelnummer 31E het minst populair is in een vliegtuig. Deze is gevestigd achter in het vliegtuig.
Sneller uit het vliegtuig

Linda Hoebe woordvoerder van Skyscanner geeft een toelichting: ‘’Passagiers hebben altijd haast om aan boord te komen om die bevoorrechte plaats te bemachtigen en ik vind het erg interessant dat er zo veel verschillende meningen hierover zijn.

‘’Grappig genoeg lijken sommige passagiers te kiezen voor het middelste gedeelte naast de vleugels waar er minder turbulentie gevoeld wordt terwijl anderen liever voorin zitten om zo sneller uit het vliegtuig te kunnen wanneer het is geland, er minder lawaai van de motoren is te horen of zelfs om de eerste keuze te hebben uit het eten dat wordt geserveerd.
Bij het raam is een populaire keuze voor passagiers die willen slapen, vooral op lange vluchten, terwijl degene die vaak naar het toilet moet liever bij het gangpad zit. Ook is een stoel langs het gangpad populair voor wat langere mensen zodat zij hun benen af en toe kunnen strekken. Mensen die vaak vliegen geven aan dat zij liever aan de linkerkant van het vliegtuig zitten, want daar zijn de ramen niet in het midden zodat er geleund kan worden tegen de zijwand van het vliegtuig.”

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739