vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Vluchten naar Bali geannuleerd wegens vulkaan Agung

Vluchten naar bali geannuleerd wegens vulkaan agung De vulkaan Agung die as uitspuugt is de oorzaak van annuleringen van vluchten naar Bali. Gisteren barstte de vulkaan voor de tweede keer in een paar dagen tijd uit. De as die daarbij vrijkwam heeft inmiddels een hoogte van zes kilometer bereikt.

Meerdere vluchten werden geannuleerd, waaronder een KLM-vlucht met Nederlandse reizigers. De wolken vulkaanas rond Bali zijn erg gevaarlijk voor het vliegverkeer. De Indonesische autoriteiten hebben daarom code rood afgekondigd, het hoogste dreigingsniveau. Dat betekent dat een nieuwe uitbarsting wordt verwacht en meer vulkaanas kan vrijkomen.

Het vliegveld op het eiland is nog open, al zijn sommige vluchten geannuleerd. Op het naburige eiland Lombok is het vliegveld gesloten vanwege de aswolk.

De vulkaan ligt in het noordoosten van Bali, op ongeveer 70 kilometer van de toeristische badplaatsen Kuta en Seminyak. De lokale autoriteiten zeggen dat toeristen in die gebieden zich geen zorgen hoeven te maken.

Bron: NOS.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739