vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Een Allianz kortlopende reisverzekering kost slechts €1,50 per dag en biedt vele voordelen!

Een Allianz kortlopende reisverzekering voor heel Europa sluit je hier af in een paar stappen en heb je al vanaf €1,50 per dag (met uitgebreide bagagedekking van €4.000,-).

De kortlopende reisverzekering van Allianz Assistance is jouw reddingsboei bij problemen op reis. Het biedt bescherming tegen allerlei onverwachte situaties en problemen die je tijdens je vakantie of reis kunt tegenkomen. Het mooie is dat je deze verzekering niet alleen voor jezelf kunt afsluiten, maar ook voor je partner en kinderen, of zelfs voor andere mensen met wie je samen reist. Dit betekent dat je met de zekerheid op pad kunt, wetende dat jij en je reisgezellen goed verzekerd zijn voor allerlei situaties die je normaal gesproken niet ziet aankomen. Of je nu een weekendje weg gaat of een langere vakantie plant, deze verzekering past zich aan jouw reisplannen aan, en zorgt ervoor dat je voorbereid bent op onvoorziene omstandigheden.

Voordelen Allianz kortlopende reisverzekering

Als je een kortlopende reisverzekering bij Allianz afsluit, krijg je een aantal voordelen. Ten eerste is het niet alleen betaalbaar, maar ook snel online te regelen. Dit is handig omdat je niet veel tijd kwijt bent aan het afsluiten ervan. Daarnaast, als je tijdens je reis ziek wordt of een ongeluk krijgt, biedt Allianz Global Assistance professionele hulp overal ter wereld. Dit betekent dat je op elk moment en op elke plek hulp kunt krijgen.

Verder, als je extra medische kosten hebt die je normale zorgverzekering niet dekt, dan springt deze verzekering bij. Dit is een geruststellend idee, omdat je weet dat je niet voor onverwachte hoge kosten komt te staan. Ook als je iets verliest, of als er sprake is van diefstal of medische kosten, handelt Allianz de schade snel en eerlijk af.

Een leuk extraatje is dat kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd zijn. Dit maakt de verzekering nog aantrekkelijker voor gezinnen. En als je van plan bent om bijzondere sporten te doen of te gaan wintersporten, dan kun je deze ook eenvoudig meeverzekeren. Zo ben je verzekerd tijdens alle activiteiten op je reis, wat zorgt voor een gerust gevoel.

voordelen reisverzekering
Voordelen Allianz kortlopende reisverzekering

In welke situaties kan een Allianz reisverzekering van pas komen?

Het afsluiten van een Allianz reisverzekering kan om verschillende redenen verstandig zijn. Een belangrijke reden is dat het je de vrijheid geeft om onbezorgd van je vakantie te genieten. Je hoeft je geen zorgen te maken over wat er zou kunnen gebeuren, omdat je weet dat je gedekt bent voor onvoorziene situaties.

Een andere reden is de hulpverlening die je krijgt bij onverwachte gebeurtenissen. Het kan gaan om medische noodgevallen, diefstal of verlies van eigendommen. Met een reisverzekering van Allianz weet je dat je in zulke situaties snel en professioneel hulp krijgt.

Tot slot helpt een reisverzekering je ook om hoge kosten te voorkomen die kunnen ontstaan als gevolg van ongelukken, ziekte of andere onverwachte gebeurtenissen. Medische behandelingen in het buitenland kunnen bijvoorbeeld erg duur zijn, en een goede reisverzekering dekt deze kosten, waardoor je niet voor onaangename financiële verrassingen komt te staan.

SOS-, extra- of bijzondere kosten zijn standaard verzekerd

Wanneer je tijdens een vakantie in het buitenland bent, kan het gebeuren dat je te maken krijgt met onvoorziene kosten. Gelukkig dekt de Allianz reisverzekering deze kosten onder bepaalde omstandigheden. Dit omvat een reeks bijzondere situaties.

Als je door een ongeval of ziekte extra kosten maakt voor reizen of verblijven, zoals medische begeleiding of vervoer terug naar Nederland, dan worden deze kosten gedekt. Ook als het noodzakelijk is dat een familielid naar je toe komt voor ondersteuning, worden de reis- en verblijfskosten van dat familielid vergoed.

In het treurige geval dat iemand overlijdt tijdens de reis, dekt de verzekering het vervoer van het stoffelijk overschot terug naar Nederland of naar het woonland. Ook de kosten van een begrafenis of crematie ter plaatse, inclusief de reis- en verblijfskosten van overgekomen familieleden, worden vergoed.

Als er kosten gemaakt moeten worden voor opsporing, redding of berging, bijvoorbeeld in geval van een ongeluk in de bergen of op zee, dan worden deze ook door de verzekering gedekt.

Extra kosten door een langer verblijf, veroorzaakt door bijvoorbeeld stakingen of natuurrampen, vallen eveneens onder de dekking. Dit geldt ook voor extra kosten voor verblijf en extra reiskosten die je om een of andere reden moet maken.

Tot slot, als je teruggeroepen wordt naar Nederland en later weer terug wilt reizen naar je oorspronkelijke bestemming, worden deze extra reiskosten ook door de verzekering gedekt. Dit biedt een uitgebreide bescherming tegen veel verschillende soorten onvoorziene kosten die kunnen optreden tijdens een buitenlandse reis.

Allianz reisverzekering voor je reisbagage

Bij Allianz is reisbagage standaard meeverzekerd op een kortlopende reisverzekering tot een maximum van €4.000,-. Je bagage is beschermd tegen bijna alle mogelijke gebeurtenissen. Bij verlies, diefstal, vermissing of beschadiging is de volgende bagage verzekerd:

  • Kleding, koffers, en persoonlijke eigendommen.
  • Reisdocumenten, zoals je paspoort, rijbewijs en kentekenbewijs.
  • Rijwielen, kinder- en invalidenwagens.
  • Surfmateriaal, opblaasbare en opvouwbare boten.
  • Ski’s en toebehoren, imperiaal, skiboxen, en sneeuwkettingen.
  • Foto-, film- en videoapparatuur.
  • Hobby- en sportuitrusting.
  • Sieraden, kostbaarheden, horloges en bont.
  • Muziekinstrumenten en optische instrumenten, zoals verrekijkers en microscopen.
  • Geluids-, beeld-, fax- en computerapparatuur.

Als je op vakantie gaat en een reisverzekering wilt afsluiten, is het bij Allianz zo geregeld en tegen een voordelige premie. Je kunt de premie berekenen, waarna je de keuze hebt om de verzekering af te sluiten. Na het afsluiten ontvang je de polis direct per e-mail. Dit zorgt voor gemak en snelheid in het veiligstellen van je reisplannen.

Overzicht dekkingen kortlopende reisverzekering Allianz

Kortlopende reisverzekering en dekking:

OnderwerpBeschrijving dekking kortlopende reisverzekering
Soort verzekeringDeze verzekering van Allianz zorgt ervoor dat je hulp krijgt bij ziekte, ongeval of overlijden van jou, je reisgenoten of familieleden die thuis zijn. Je kunt de reisverzekering uitbreiden met verschillende dekkingen die passen bij jouw reisgedrag. Je sluit deze verzekering af voor een bepaalde periode.
Wat is er verzekerd?SOS-kosten: Je krijgt altijd hulp van de Allianz Alarmcentrale. Bij een ongeluk of ziekte regelen en vergoeden ze vervoer naar huis en hulp aan je gezin. Bijvoorbeeld na een ongeval of bij overlijden. Daarnaast ben je verzekerd voor de extra dekkingen die je hebt gekozen.
Keuze: medischJe hebt recht op vergoeding van medische kosten in het buitenland. Ook vergoedt Allianz het verplichte eigen risico van je zorgverzekering.
BagageJe bent verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van je bagage. Er gelden maximale vergoedingen. Voor de vergoeding maakt Allianz gebruik van een afschrijvingstabel.
Keuze: bijzondere sportenGa je op wintersport of beoefen je een bijzondere sport? En heb je medische kosten en bagage meeverzekerd? Dan vergoedt Allianz medische kosten bij een ongeluk. Ook schade aan eigen of gehuurde sportuitrusting is verzekerd.
Keuze: pech op reisBij pech of een ongeval met eigen vervoer krijg je hulp. Als het nodig is, regelen en vergoeden ze vervangend vervoer. Ook zorgen ze voor vervoer van je defecte voertuig naar huis. Schade aan of diefstal van je vervoermiddel is niet verzekerd.
Keuze: ongevallenKrijg je tijdens je reis een ongeval waardoor je blijvend invalide wordt of overlijdt, dan heb je recht op een eenmalige uitkering.
Keuze: annuleringsdekkingAllianz vergoedt de kosten die de reisorganisatie jou in rekening brengt bij een annulering. Ook als je een reis moet afbreken of bij een vertraging van het openbaar vervoer op de heenreis van meer dan 8 uur, ontvang je een vergoeding.
GebiedenJe kunt kiezen uit vier verzekeringsgebieden: 1. Europa, 2. Wereld excl. VS en Canada en 3. Wereld incl. VS en Canada, 4. Nederland. Tot Europa rekent Allianz ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.
BetalingJe betaalt de premie bij het afsluiten van de verzekering. Betalen kan via iDEAL of machtiging.
DekkingsperiodeDe dekking begint op de ingangsdatum van de reis en stopt automatisch op de einddatum van je reis zoals vermeld op het polisblad. Loop je vertraging op met het openbaar vervoer of beland je tijdens je reis in het ziekenhuis en kun je niet terug naar huis? Dan loopt de verzekering door, ook na de einddatum.
Lees altijd de algemene en de productvoorwaarden voor de bijzonderheden.

Sluit nu een Allianz reisverzekering af en verzeker je van een zorgeloze vakantie!

Op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om jezelf te verzekeren voor je volgende avontuur? Kies dan voor de Allianz reisverzekering! Bij Allianz begrijpen we dat je tijd kostbaar is, vooral als je je voorbereidt op een spannende reis. Daarom hebben we het afsluiten van een reisverzekering zo eenvoudig en efficiënt mogelijk gemaakt.

In slechts een paar stappen kun je beginnen met een zorgeloze vakantie. Het enige wat je hoeft te doen, is online onze snelle en overzichtelijke stappen doorlopen. Binnen enkele minuten ben je verzekerd van een dekking die bij jouw reisbehoeften past. Of je nu alleen reist, met je gezin of met vrienden, onze reisverzekering biedt een uitgebreide bescherming tegen allerlei onvoorziene situaties.

Van de bescherming van je bagage tot aan hulp bij noodgevallen, Allianz staat voor je klaar. En het beste deel? Zodra je de verzekering hebt afgesloten, ontvang je je polis direct in je e-mail. Dit betekent geen wachttijden of papierwerk; je bent meteen klaar om te gaan!

Dus waarom wachten? Bereken nu je premie en sluit je Allianz reisverzekering af. Ga gerust op reis met de wetenschap dat je uitstekend verzekerd bent. Allianz – omdat wij geloven dat elke reis zorgeloos en onvergetelijk moet zijn!

Medische kosten en je reisverzekering

Als je een reisverzekering van Allianz afsluit, is het belangrijk om te weten hoe het zit met de dekking van medische kosten. In Nederland hebben we allemaal een zorgverzekering, maar als je naar het buitenland gaat, dekt deze verzekering niet altijd alles. De basisverzekering betaalt namelijk tot wat het in Nederland zou kosten, en soms zijn behandelingen in het buitenland duurder.

Maar geen zorgen, hier komt de reisverzekering van Allianz om de hoek kijken. Als je kiest voor de dekking van medische kosten bij je Allianz reisverzekering, ben je volledig gedekt in het buitenland. Dit betekent dat als de medische kosten hoger zijn dan wat we in Nederland gewend zijn, Allianz dat verschil betaalt. En dat is niet alles. Deze verzekering dekt ook andere medische uitgaven, zoals medicijnen en vervoer naar het ziekenhuis.

Een ander fijn voordeel is dat de reisverzekering ook het eigen risico van je basisverzekering dekt. Dat is het bedrag dat je normaal gesproken zelf moet betalen voor medische zorg. Met de Allianz reisverzekering hoef jij je hier geen zorgen over te maken.

Annuleringsverzekering meeverzekeren

Als je een reisverzekering bij Allianz afsluit, kun je deze makkelijk uitbreiden met een annuleringsverzekering. Dit is handig als er iets gebeurt waardoor je reis niet door kan gaan of als je je vakantie vroegtijdig moet afbreken. Deze annuleringsverzekering van Allianz zorgt ervoor dat je de kosten die je al gemaakt hebt, terug kunt krijgen.

Het is wel belangrijk dat de reden voor annulering of afbreking van je reis onder de dekking valt. Dit betekent dat het een reden moet zijn die in de voorwaarden van de verzekering staat. De meest voorkomende redenen waarvoor mensen hun reis annuleren, zijn dingen zoals familieomstandigheden of ziekte van jezelf of iemand met wie je reist.

Dus, als je je reis moet annuleren of afbreken door bijvoorbeeld een plotselinge ziekte, dan kan de annuleringsverzekering van Allianz je helpen de kosten terug te krijgen. Dit kan veel zorgen wegnemen als je een reis plant, want je weet dat je financieel beschermd bent tegen onvoorziene omstandigheden.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de Allianz kortlopende reisverzekering (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat is een Allianz kortlopende reisverzekering?

Een Allianz kortlopende reisverzekering is een tijdelijke verzekering die je afsluit voor je vakantie. Deze verzekering dekt schade of extra kosten door onverwachte gebeurtenissen, zoals problemen met je bagage, de noodzaak van vervangend vervoer of een onverwacht langer verblijf. Je bent standaard verzekerd voor hulp bij noodgevallen. Bovendien kun je zelf kiezen voor extra dekkingen, zoals voor ongevallen, bagage en medische kosten, om de verzekering aan je persoonlijke behoeften aan te passen.

Wat kost een Allianz kortlopende reisverzekering?

Een Allianz kortlopende reisverzekering voor Europa met uitgebreide bagagedekking begint vanaf €1,50 per persoon per dag. De totale kosten hangen af van de reisduur en eventuele extra dekkingen zoals annuleringsdekking. Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd. Je kunt eenvoudig online de premie berekenen om de exacte kosten te zien.

Is de reisbagage ook meeverzekerd?

Ja, bij de Allianz reisverzekering is je reisbagage inderdaad meeverzekerd. Dit houdt in dat je bagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot een maximum van €4.000. Ook zijn kostbaarheden en reisdocumenten onder deze dekking inbegrepen.

In welke landen ben ik verzekerd met Europadekking?

Met de Europadekking van een Allianz reisverzekering ben je verzekerd in een breed scala aan landen en gebieden binnen Europa, en soms zelfs daarbuiten. De dekking geldt in de volgende plaatsen:
Landen in Europa zoals Albanië, België, Bulgarije, Duitsland, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (alleen Europees deel), San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk (waaronder Engeland, Schotland, Wales), Wit-Rusland, Zweden, en Zwitserland.
Specifieke eilanden en gebieden zoals de Azoren, Canarische eilanden (waaronder Gran Canaria, Fuerteventura, Tenerife), Corsica, Cyprus, Georgië, Gibraltar, Guernsey, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Madeira, Mallorca, en de eilanden van Griekenland.
Enkele landen buiten Europa, waaronder Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië, en Tunesië.
Deze uitgebreide dekking zorgt ervoor dat je in al deze landen en gebieden verzekerd bent van bescherming onder je Allianz reisverzekering.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Ja, het meeverzekeren van medische kosten in je Allianz reisverzekering is aan te raden. Je Nederlandse zorgverzekering dekt weliswaar de basis medische kosten in het buitenland, maar alleen tot het tarief dat in Nederland geldt. Als de kosten hoger zijn, dekt de reisverzekering het verschil. Ook kosten voor repatriëring bij ziekte of een ongeval, die niet door je zorgverzekering worden gedekt, vallen onder de reisverzekering. Daarnaast zijn reddings- en opsporingskosten ook gedekt. Bovendien dekt deze reisverzekering het eigen risico van je zorgverzekering, wat een extra voordeel is.

Kan ik ook een annuleringsdekking meeverzekeren?

Ja, je kunt een annuleringsdekking toevoegen aan je Allianz kortlopende reisverzekering. Deze dekking vergoedt annuleringskosten als je onverwacht niet kunt vertrekken of je reis moet afbreken, bijvoorbeeld door ziekte of overlijden van een familielid. Je krijgt ook een vergoeding bij meer dan 8 uur vertraging. Als je reis onverwachts wordt afgebroken, ontvang je geld terug voor de dagen die je niet hebt kunnen gebruiken.

Hoe snel krijg ik de polis van de reisverzekering?

Nadat je de betaling voor je Allianz reisverzekering hebt voltooid, ontvang je de polis direct per e-mail. Je hoeft dus niet te wachten; je hebt meteen alle benodigde informatie bij de hand. Dit maakt het proces snel en gemakkelijk, zodat je je kunt focussen op het voorbereiden van je reis.

Vragen?

Heb je vragen over een kortlopende reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op:  Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringbog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739