vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Voorstel tolvignet voor Duitse wegen

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Duitsland overweegt een tolvignet voor personenauto’s. Toeristen en andere buitenlanders die door het land rijden moeten dan een tolvignet aanschaffen. Het systeem is vergelijkbaar met dat van Oostenrijk.

De Duitse minister van Verkeer, Peter Ramsauer, liet weten haast te willen maken met de invoering van een tolvignet. Hij heeft een voorstel klaar dat volgens hem snel door de regering kan worden behandeld.

Miljarden aan inkomsten

Het tolvignet moet de Duitse schatkist miljarden opleveren. Ramsauer zegt dat dat geld hard nodig is voor de financiering van verkeersprojecten in Duitsland. De minister denkt aan een papieren vignet, omdat dat het snelst kan worden ingevoerd en veel automobilisten dat model kennen uit landen als Zwitserland en Oostenrijk.

Het Duitse kabinet is verdeeld over een tolvignet voor personenauto’s. De christendemocratische partij van bondskanselier Merkel is voor, maar de liberale FDP ziet weinig in het plan. Ook een aantal deelstaten en de automobilistenvereniging ADAC zijn tegen.

Vrachtwagens betalen in Duitsland al sinds 2005 tol. Chauffeurs moeten daarvoor een kastje hebben dat het aantal gereden kilometers bijhoudt. Voor personenauto’s is dat systeem te omslachtig en te duur, zegt Ramsauer, die daarom een gewoon vignet wil.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739