vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Voorwaarden medische reisverzekering Schengenvisum

Voorwaarden medische reisverzekering Schengenvisum
Voorwaarden medische reisverzekering Schengenvisum

Indien er een kennis, partner, vriend of familie uit een niet-Europees land naar Nederland komt, is de kans groot dat die persoon visumplichtig is (kijk hier voor visumplichtige landen).

Voor een verblijf van maximaal 90 dagen in Nederland of andere Schengenlanden dient er dan een Visum Kort Verblijf (Schengenvisum) te worden aangevraagd bij de Nederlandse ambassade in het land van herkomst. Voor een visumaanvraag voor het Schengengebied moeten er een aantal formulieren worden ingevuld en bewijsstukken worden aangeleverd.

Wanneer jij iemand uitnodigt om naar Nederland te komen voor een kort verblijf zoals een vakantie en jouw gast ook onderdak biedt, dan kan je hem of haar helpen door een aantal zaken bestemd voor de visumaanvraag al vooraf te regelen. Dat kan een verklaring van logiesverstrekking zijn en/of een garantstelling, maar ook de verplichte medische reisverzekering. In dit artikel lees je meer over de voorwaarden waaraan een medische reisverzekering voor een Schengenvisum aan moet voldoen.

Verplichte reisverzekering voor een visumaanvraag

De verplichte medische reisverzekering kan je op deze website snel en voordelig afsluiten. Wij bieden als extra service de garantie dat als een visumaanvraag wordt afgewezen, je de medische reisverzekering kan laten vervallen zodat je geen premie hoeft te betalen (dat kan zolang de verzekering nog niet is ingegaan). Ook kan je bij ons de ingangsdatum van de reisverzekering kosteloos laten aanpassen indien de visumaanvraag langer duurt dan verwacht. Verder bieden wij je een uitstekende en betaalbare medische reisverzekering aan voor jouw buitenlandse gast. Deze verzekering voldoet ruimschoots aan alle eisen voor een Schengenvisum en wordt wereldwijd geaccepteerd op alle Nederlandse ambassades.

Voorwaarden medische reisverzekering voor een Schengenvisum

De medische reisverzekering voor een Schengenvisum moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Jouw gast moet beschikken over een medische reisverzekering ter dekking van eventuele uitgaven voor repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg en/of spoedbehandeling in het ziekenhuis. De af te sluiten medische reisverzekering dient:

 • Voor het gehele Schengengebied geldig te zijn.
 • Een minimale dekking te hebben van EUR 30.000.
 • De gehele duur van het beoogde verblijf te bestrijken.

Deze reisverzekering mag door de uitnodigende partij, voor de visumaanvrager worden afgesloten. Je kan dan de polis, samen met de andere noodzakelijke documenten digitaal of per post opsturen naar de visumaanvrager.

Medische reisverzekering voor visum

Wij bieden je de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance.

Deze reisverzekering is bedoeld voor buitenlanders die in Nederland familie of vrienden willen bezoeken. Men is dan verzekerd op de heen- en terugreis, tijdens het verblijf en eventueel bij een reis door Europa/Wereld. Men is onder andere gedekt tegen:

 • S.O.S. kosten bij ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
 • overlijden van verzekerde;
 • ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde;
 • overlijden van een meeverzekerde reisgenoot;
 • schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie;
 • gedwongen oponthoud;
 • medische kosten tijdens de reis en het verblijf in Nederland;
 • beschadiging en vermissing van reisdocumenten;
 • de kosten voor aanschaf van vervangende kleding en/of toiletartikelen;
 • schade aan logiesverblijven.

Er is geen dekking in het land van herkomst. Lees voor de volledigheid altijd de voorwaarden.

Premies medische reisverzekering

De premies voor deze reisverzekeringen zijn gunstig.

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Meest gestelde vragen over een visum reisverzekering

Vraag: Kan ik in Nederland een reisverzekering afsluiten voor mijn familie, partner, vriendin in het buitenland?
Antwoord: Ja, dat is geen probleem. Jij bent dan verzekeringsnemer (betaald de premie) en de buitenlandse gast is de verzekerde.

Vraag: Wat gebeurt er als de visumaanvraag wordt afgewezen, ben ik dan de premie kwijt?
Antwoord: Nee, wanneer een visumaanvraag wordt afgewezen betalen wij, indien de verzekering nog niet is ingegaan, de volledige premie terug.

Vraag: Kan ik de polis opsturen naar het buitenland zodat mijn vriend, vriendin, familie deze kan overleggen op de Nederlandse ambassade?
Antwoord: Ja. Wij sturen de polis digitaal per e-mail naar je toe (inclusief de voorwaarden). Je kunt de polis dan e-mailen naar je buitenlandse gast.

Vraag: Kan ik Engelstalige polisvoorwaarden krijgen?
Antwoord: Ja, dat is mogelijk.

Vraag: Hoe lang duurt het voordat ik de polis ontvang?
Antwoord: In principe dezelfde dag of de volgende dag. Aanvragen die wij in het weekend ontvangen worden op maandag door ons verwerkt.

Vraag: Indien de datum wijzigt van de visumperiode, kan ik dan de verzekering laten aanpassen?
Antwoord: Voordat de polis is ingegaan kunnen wij de ingangsdatum en/of einddatum van de polis kosteloos aanpassen, geen enkel probleem.

Vraag: Waarom is het verstandig om een reisverzekering voor een visumaanvraag in Nederland af te sluiten?
Antwoord: Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse gast logeert bij de garantsteller) dan is de reisverzekering ook ter financiële bescherming van die persoon. Met een Nederlandse reisverzekering val je onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht en zijn meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars. Dat is in geval van hoge kosten wel een prettig idee.

Vraag: Mijn vriendin is zwanger en komt naar Nederland. Vallen controles en een (ziekenhuis)bevalling ook onder de reisverzekering?
Antwoord: Nee, daar is deze reisverzekering niet voor bedoeld. De kosten voor zwangerschap zijn voor eigen rekening.

Vraag: Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze reisverzekering?
Antwoord: Kwalen en klachten die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. De reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of andere Schengenlanden.

Vragen?

Heb je andere vragen over een medische reisverzekering voor een visum of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op, onze medewerkers zitten voor je klaar: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of per e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739