vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Voorzichtige wereldwijde groei van zakenreizen verwacht

Voorzichtige wereldwijde groei van zakenreizen verwacht

Voorzichtige wereldwijde groei van zakenreizen verwacht

De wereldwijde vraag naar zakenreizen groeit traag maar gestaag. Dat stelt Advito, vast in een nieuwe kwartaalupdate van de Industry Forecast voor 2013.

Daar waar de vraag in de meeste regio’s stijgt, neemt die in de Verenigde Staten wat af. Dit komt door de strenge bezuinigingsmaatregelen van de overheid.

Voor EMEA is het moeilijker om conclusies te trekken: grote bedrijven verminderen het aantal zakenreizen om kosten te besparen, kleinere ondernemingen investeren nu juist meer. Door de langetermijnrelatie aan te gaan met leveranciers kunnen bedrijven de prijzen gedeeltelijk drukken.

Advito baseert haar voorspellingen op internationale analyses zoals die van het IMF, maar ook op lokale parameters en boekingsgegevens van BCD Travel. De Industry Forecast biedt bedrijven een indicatie van het budget dat ze moeten reserveren voor vliegtickets en hotelovernachtingen. Weten of de economie de prijzen in een bepaalde markt doet stijgen of dalen kan goed van pas komen bij de onderhandelingen met leveranciers.

Vliegtickets: Midden-Oosten is de uitzondering

De prijzen voor vervoer blijven langzaam stijgen. Door lokale economische factoren stelt Advito haar verwachtingen in sommige regio’s iets naar beneden bij. Grote uitzondering hierop is het Midden-Oosten. Door de strategische ligging wordt de regio steeds belangrijker als hub voor vluchten naar Azië. Hier verwacht men bijna een verdubbeling in de prijsstijging: van 5% naar 9%.

Hotels: onderhandelen werkt

De hotelprijzen blijven eveneens gestaag stijgen, hoewel ook hier de verwachtingen naar beneden zijn bijgesteld: van 8% naar 5%. De gouden tip is om te blijven onderhandelen. Sommige hotels verhogen niet alleen de kamerprijs, maar rekenen ook extra’s als ontbijt of WiFi door. Onderhandelen loont echter: alle prijsstijgingen vermijden is onmogelijk, maar de meeste hotels gaan bij hun offertes uit van een tegenbod.

“Er is vorig jaar meer dan ooit onderhandeld voor zakenreizigers. Maar liefst 90 procent van de inkopers van hotelkamers ging de discussie aan om te besparen op hotelprijzen. Dit geeft aan dat het gat tussen wat de hotels willen ontvangen en wat hun klanten willen betalen nog steeds heel groot is. Ons advies: blijf scherp op de prijs en onderhandel met je preferred suppliers. Langetermijnrelaties aangaan loont uiteraard ook. Bedrijven halen meer uit kleinere besparingen op lange termijn dan uit een eenmalige grote besparing”, zegt Jeroen Hurkmans, Vice President EMEA/APAC bij Advito.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739