vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vriendin uit Rusland naar Nederland over laten komen? Pas op voor fraude!

Vriendin uit Rusland naar Nederland over laten komen? Pas op voor fraude!
Vriendin uit Rusland naar Nederland over laten komen? Pas op voor fraude!

Er zijn nogal wat Nederlandse mannen die online aan het daten zijn geslagen en zo in contact zijn gekomen met een mooie Russische dame (of bijvoorbeeld uit de Oekraïne). Na enige tijd van chatten wil de dame wel naar Nederland komen voor een toeristisch bezoek, maar pas op! Wellicht is het fraude.

Als een Russin naar Nederland wil komen moet er natuurlijk een Schengenvisum van Rusland naar Nederland worden aangevraagd. Daar gaat het vaak dan mis, omdat de dame in kwestie andere bedoelingen heeft dan Nederland bezoeken, namelijk: geld plukken van naïeve buitenlanders.

Daarvoor worden een aantal beproefde trucjes ingezet. Deze zijn eenvoudig te herkennen, er wordt namelijk gevraagd om een flink geldbedrag over te maken naar Rusland. Daarvoor worden verschillende redenen aangevoerd. De Russische dame laat je dan bijvoorbeeld het volgende weten:

  • Zij verteld je dat zij een speciaal visum moet kopen bij de Russische immigratiedienst voor een paar duizend euro (dit is onzin want de Russische immigratiedienst heeft niets te maken met de verstrekking van een Schengenvisum).
  • Zij laat jou weten dat ze moet aantonen dat ze € 70,- per dag te besteden heeft, of jij even voor 90 dagen € 6.300,- wil overmaken (een leugen, want als jij als referent, financieel garant staat hoeft zij niets aan te tonen).
  • Er moet een reisverzekering en/of vliegticket  worden aangekocht of jij even een paar duizend euro wil overmaken.

Kortom, als er om veel geld gevraagd wordt moeten bij jou alle alarmbellen afgaan. In vrijwel alle gevallen ben jij je geld kwijt en krijg je de dame van je dromen nooit te zien omdat zij op zoek gaat naar een nieuw slachtoffer.

Russische dames en een Schengenvisum voor Nederland

Zorg altijd dat jij de regie houdt als je een Russische vriendin naar Nederland wil laten overkomen. Jij kan immers vanuit Nederland al heel veel regelen, zoals de garantstelling en de medische reisverzekering. Koop ook geen vliegticket voordat zij daadwerkelijk een Schengenvisum heeft gekregen. Dat kan ze aantonen door jou een kopie van de visumsticker uit haar paspoort te laten zien. Zij hoeft voor het aanvragen van een Schengenvisum alleen een afspraak te maken met VFS Global en de stukken die jij hebt aangeleverd, samen met haar documenten in te leveren.

De kosten voor de aanvraag van een Schengenvisum zijn per 1 februari 2020, 80 euro voor een volwassene en de kosten van de externe dienstverlener VFS Global, zal maximaal € 40,- zijn. Indien je toch geld over wilt maken dan kan je dat beperken tot € 120,- en eventueel wat reiskosten. Mocht het fraude zijn dan ben je maximaal dat bedrag kwijt.

Een goede medische reisverzekering voor je Russische vriendin kan je hier afsluiten voor slechts € 2,- per persoon per dag: Medische reisverzekering voor een Schengenvisum.

Vragen?

Heb je vragen over een medische reisverzekering voor Russen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739