vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

OOM Verzekeringen Schengen € 1,60 per dag

oom verzekeringen schengen

OOM Verzekeringen heeft voor Schengen een medische verzekering die voldoet aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een Schengenvisum kort verblijf.

Je kan hier de OOM Verzekering Schengen afsluiten voor jouw buitenlandse gast/partner, voor slechts € 1,60 per dag. De kosten voor onverwachte spoedeisende medisch zorg (bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis, specialist en medicijnen) zijn dan voor € 500.000,- verzekerd.

Betaal met iDEAL, creditcard (Mastercard of VISA) of PayPal dan ontvang je de polis binnen een uur per e-mail.

OOM Verzekeringen Schengen

De OOM verzekering voor Schengen biedt dekking voor onvoorziene medische kosten en voldoet aan de eisen van het Schengenvisum. Deze verzekering vergoedt medische kosten die zijn ontstaan door een ongeval of ziekte.

Deze verzekering geldt voor alle landen die in Schengengebied vallen, en ook in de landen: Bulgarije, Cyprus, Ierland, Kroatië, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk. Deze verzekering geldt niet in overzeese gebieden van deze landen, zoals Aruba, Bonaire en Curaçao. De verzekering geldt ook niet in het land van herkomst.

Deze polis moet worden afgesloten voor buitenlandse gasten en overlegd worden op de Nederlandse ambassade bij het aanvragen van een visum voor Nederland.

Wat is een visum voor Schengen?

Een visum is een officiële toestemming een land binnen te reizen en in dat land te verblijven. Een visum wordt meestal afgegeven door de ambassade of het consulaat van het land waar de reiziger naartoe gaat. De afgifte van een visum is aan regels gebonden. Er zijn ook verschillende visa, de afgifte wordt bepaald door het doel van de reis. Een Schengen visum is feitelijk niets meer dan een sticker in het paspoort van de buitenlandse reiziger die Nederland of andere Schengenlanden bezoekt. Formeel is de naam van een Schengen visum: ‘Visum Kort Verblijf type C’. maar de term ‘Schengenvisum’ of ‘Schengenvisa’ is wat gemakkelijker. Het belangrijkste voordeel van een Schengen visum is dat deze toegang geeft tot 26 Europese landen.

Waarom moet ik een Schengen verzekering afsluiten?

In maart 2004 is in EU-verband in Brussel besloten om vanaf 1 juni 2004 een verplichte medische verzekering in te stellen als voorwaarde voor het verstrekken van een visum Kort Verblijf (Schengenvisum). Daarom moet bij de aanvraag voor een visum de aanvrager kunnen aantonen dat er een medische reisverzekering is afgesloten. Dat kan door een kopie of de originele polis te tonen. De medische reisverzekering moet aan de volgende EU voorwaarden voldoen:

 • De geldigheid van deze reisverzekering dient gelijk te zijn aan de totale visumperiode.
 • De reisverzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden (minimaal Europadekking).
 • De reisverzekering moet dekking bieden voor repatriëringskosten en spoedeisende medische kosten.
 • De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

De OOM verzekering voor Schengen voldoet aan alle bovenstaande eisen en wordt dan ook geaccepteerd voor een visumaanvraag!

Sluit Bij OOM Verzekeringen een polis voor Schengen af

Wanneer je familie, vrienden of een partner uit het buitenland laat overkomen, dan dient er een Schengen visum worden aangevraagd op de Nederlandse ambassade in het land van herkomst. De visumaanvrager moet kunnen aantonen dat er ook een medische reisverzekering is afgesloten die voldoet aan de Schengenvoorwaarden. Het bewijs hiervan – de polis – moet men tonen op de ambassade tijdens de visumaanvraag of wanneer het visum wordt opgehaald.

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een OOM reisverzekering voor Schengen afsluiten. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis tevens als digitaal bestand). Een medische reisverzekering die voldoet aan alle Schengen voorwaarden heb je al vanaf € 1,60 per persoon per dag. De medische reisverzekering is ook ter bescherming van de garantsteller.

Verzekering voor een Schengenvisum afsluiten

De OOM Verzekeringen voor Schengen is geschikt voor:

 • voor buitenlandse personen die op (familie) bezoek naar Nederland komen;
 • ook voor personen ouder dan 70 jaar;
 • als je op vakantie of doorreis naar Nederland komt;
 • als je werkbezoek van buitenlandse relaties krijgt en deze mensen wil verzekeren tegen ziektekosten;
 • voor iedereen die een medische reisverzekering nodig heeft voor een aanvraag van een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).

De kenmerken van de OOM Schengen verzekering zijn:

 • Dekking in geheel Europa (inclusief alle Schengenlanden).
 • Kostprijsdekking voor medische kosten tot maximaal € 500.000,-
 • Dekking voor repatriëring naar het land van herkomst.
 • Geen leeftijdsgrens, geen medische acceptatie.
 • Voldoet ook aan de verzekeringsplichteisen voor een Schengenvisum.
 • Vergoeding voor hulpmiddelen na een ongeval (nieuw).
 • Premie vanaf € 1,60 per persoon per dag.
 • Bij betaling met iDEAL (internetbankieren) ontvang je de polis binnen 1 uur via e-mail.
 • Is bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten.
 • Is ook af te sluiten als je al in Nederland bent.
 • Een aansprakelijkheidsverzekering voor in Nederland is mee te verzekeren.
 • Verzekerde periode maximaal 6 maanden aaneengesloten.

Belangrijk: Alle bestaande klachten en kwalen zijn uitgesloten van dekking.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een Schengen verzekering van OOM Verzekeringen (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Waarom moet ik een verzekering voor een Schengenvisum afsluiten?

Bij de aanvraag of bij het ophalen van het visum moet de visumaanvrager kunnen aantonen dat er een medische verzekering is afgesloten gelijk aan de periode van verblijf in Nederland. De reden hiervoor is dat de Schengenlanden niet willen opdraaien voor eventuele kosten van een buitenlandse gast, zoals ziekenhuiskosten. Een medische verzekering is tevens een (financiële) bescherming voor iemand die garant staat voor de buitenlandse gast.

Wat is een OOM Verzekering voor Schengen?

De OOM Schengen visitor-verzekering is een medische verzekering die voldoet aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een Schengenvisum kort verblijf. Medische kosten voor onverwachte spoedeisende hulp (bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis, specialist en medicijnen) zijn met de Schengen visitor-verzekering zelfs voor € 500.000,- verzekerd.

Wat kost de verzekering van OOM ?

De OOM Schengen verzekering kost € 1,60 per dag (tot 70 jaar) en je bent dan verzekerd voor onvoorziene medische kosten.

Voldoet deze verzekering aan de eisen voor een Schengenvisum?

Ja, de Schengen verzekering van OOM voldoet aan de eisen van het Schengenvisum. Deze eisen zijn:
– Geldig voor de gehele duur van het verblijf.
– Dekking voor dringende medische zorg.
– Dekking voor repatriëring om medische redenen.
– Minimale dekking van € 30.000,-
De OOM Schengen Visitor-verzekering heeft zelfs een dekking van € 500.000,- voor de verzekerde periode.

Wat dekt de reisverzekering voor buitenlandse gasten?

Met de OOM verzekering voor Schengen is de buitenlandse reiziger voor € 500.000,- verzekerd voor onvoorziene spoedeisende medische kosten. Het eigen risico bedraagt slechts € 50,- voor de gehele verzekerde periode. Deze reisverzekering kan je ook afsluiten voor personen van 70 jaar of ouder die al in Nederland zijn aangekomen. De buitenlander die in Nederland verblijft is onder andere verzekerd voor:
– huisarts;
– geneesmiddelen;
– ambulancevervoer;
– specialistische zorg;
– ziekenhuisopname;
– tandheelkundige kosten na een ongeval.
 Maak je medische kosten voor een kwaal of klacht die je al had toen je verzekering afsloot? Dan worden deze kosten niet vergoedt.

Waar is de buitenlandse reiziger nog meer voor verzekerd?

Naast de verzekering voor onvoorziene kosten is jouw gast ook verzekerd voor SOS-kosten (hulpverlening en repatriëring), zoals repatriëring/evacuatie, opsporing/redding en vervoer stoffelijk overschot naar het land van herkomst. Verder heb je de mogelijkheid om aansprakelijkheid mee te verzekeren.

Ik heb de polis direct nodig. Kan dat?

Als je betaalt met iDEAL, PayPal of MasterCard/VISA dan ontvangt je de polis binnen een uur per e-mail. Je kan de OOM Schengen verzekering direct online aanvragen.

Is mijn buitenlandse gast ook verzekerd voor Corona (Covid-19)?

Ja, je hebt een ziektekostenverzekering en daar vallen medische kosten onder. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de OOM alarmcentrale via de 24/7 noodnummers.

Geven jullie ook een Corona (Covid-19) verzekeringsverklaring af?

Ja, wij kunnen ervoor zorgen dat je officiële Engelstalige verzekeringsverklaring krijgt waaruit blijkt dat Covid-19 en andere ziektekosten of repatriëringskosten die voortvloeien uit de pandemie onder de dekking van OOM Verzekeringen vallen.

Hoe lang is de verzekering geldig?

Je kan de OOM Schengen verzekering afsluiten voor maximaal zes maanden. Ben je 80 jaar of ouder, dan is de verzekering maximaal drie maanden geldig.

Kan ik de OOM verzekering voor Schengen verlengen?

Nee, je kan de verzekering niet verlengen. Na afloop van de verzekerde periode kan je wel de verzekering opnieuw afsluiten. Ook dan geldt dat je geen kosten vergoed krijgt voor kwalen of klachten die je al hebt op het moment dat je de verzekering afsluit. Het kan dus zijn dat je geen vergoeding meer krijgt voor klachten of kwalen die op de vorige verzekering wel waren gedekt.

Vragen?

Heb je andere vragen over een OOM verzekering Schengen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739