vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Waarschuwing aan wintersporters voor dubieuze praktijken

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering? Eurocross Assistance waarschuwt wintersporters voor ‘Oostenrijkse praktijken’ op de pistes. De alarmcentrale adviseert skiërs die zijn gevallen op de piste en medische hulp nodig hebben, zo snel mogelijk contact op te nemen met de alarmcentrale van de zorg- of reisverzekeraar. Zij krijgen dan van de alarmcentrale een medisch advies over een eventuele behandeling ter plaatse en of deze vergoed wordt door de verzekeraar.

Privéklinieken

In diverse wintersportgebieden in Oostenrijk komt het voor dat patiënten in privéklinieken terecht komen. De behandelende arts ter plaatse adviseert om direct te opereren, terwijl het niet spoedeisend is. “We spreken jaarlijks ten minste honderd verzekerden die ter plaatse een behandeling geadviseerd krijgen, die medisch niet direct noodzakelijk is. Het betreft vooral letsel aan kniebanden en sleutelbeenbreuken”, aldus hoofd medisch team Nicole Bootsma.

Ambulancebedrijven

Eurocross wil alle verzekerden ook waarschuwen voor ambulancebedrijven in Oostenrijk. Deze hulpverleners vervoeren zonder overleg met een alarmcentrale, patiënten van Oostenrijk naar Nederland. Eurocross werd vorig jaar een aantal keren onaangenaam verrast door dergelijke dubieuze vervoerspraktijken.

Repatriëring van wintersporters moet altijd gecoördineerd worden door de alarmcentrale. Patiënten lopen een aantal risico’s bij vervoer door een onbekend ambulancebedrijf:

  • Er is niets bekend over de kwaliteit van de medische zorg tijdens het transport.
  • Uiteindelijk krijgt de patiënt de rekening gepresenteerd en blijkt de zorgverzekeraar c.q. reisverzekeraar de kosten niet te vergoeden.

Hoge kosten

Het gaat in deze gevallen om hoge kosten. Voor een rit van Oostenrijk naar Nederland kunnen deze oplopen tot € 7.000,-. Standaard kost een dergelijk transport rond de € 2.000,-. Verzekeraars vergoeden meestal alleen de kosten van een ambulancebedrijf dat is ingezet door de alarmcentrale.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739