vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

‘In welke periode van het jaar zijn hotelkamers het goedkoopst?’

In welke periode van het jaar krijg je als reiziger de beste hoteltarieven? Agoda.com zocht het uit en analyseerde de hoteltarieven van vorig jaar. Er werd daarbij gekeken naar de 25 meest populaire toeristische bestemmingen wereldwijd.

Uit de resultaten bleek dat voor veel bestemmingen het begin van het jaar de beste periode is om je hotel te boeken. De gemiddelde kamerprijs is lager in de eerste twee weken van januari. Opvallend genoeg blijkt niet het hoogseizoen maar de maanden september en oktober gemiddeld de duurste maanden te zijn voor het boeken van een hotelkamer.

Hotels in Europa

Voor Europese bestemmingen is medio maart de beste tijd om je hotelkamers in bijvoorbeeld Parijs, Berlijn, Rome, Amsterdam, Barcelona, ​​Stockholm of te boeken. De prijzen liggen dan gemiddeld 20% lager dan de rest van het jaar. Juli wordt op veel bestemmingen als hoogseizoen beschouwd, maar de kamers in Sydney en New York zijn dan juist voordeliger.

In Azië zijn de hoteltarieven in populaire bestemmingen redelijk consistent gedurende het hele jaar. Uitschieter was Hong Kong met kortingen tot 11% in mei of juni.

Hotels in Azië

Hotels in Bangkok kan je het beste in juni of oktober boeken. Voor Singapore is mei de beste maand, in Taipei is dat juli en september. Kuala Lumpur boek je voordeliger in oktober en Hanoi in augustus of december. Seoul is het goedkoopste in januari en Tokio in september.

Bij dit onderzoek zijn de gegevens van 2014 gebruikt de datum van jaarlijkse feestdagen, zoals Chinees Nieuwjaar en Ramadan en grote evenementen hebben wel invloed hebben op de cijfers.

Bron: Agoda.com

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739