vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Werelddekking zorgkosten blijft in basispakket

Ziektekosten-buitenland-reisverzekering De zorgkosten buiten Europa blijven vergoed worden in het basispakket van de zorgverzekering. Het plan van minister Edith Schippers van Volksgezondheid om dit vanaf 2017 te schrappen, is nu definitief van tafel, zo bleek vrijdag na de ministerraad.

Zorgkosten die Nederlanders maken als zij buiten Europa reizen, worden deels vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Vanaf 1 januari 2017 zou aan de vergoeding vanuit het basispakket een einde komen.

Schippers ziet nu van het plan af, omdat de wet na behandeling in de Tweede Kamer ”te complex en daarom onuitvoerbaar” was geworden. Ze wilde met de maatregel 60 miljoen euro besparen. Deze bezuiniging zal ze nu elders in haar begroting moeten zoeken.

Zorgverzekeraars waren altijd fel tegenstander van dit bezuinigingsplan. Het schrappen van de werelddekking zou volgens hen niet leiden tot een besparing. Daarnaast bleek het plan administratief vrijwel onuitvoerbaar.

Bron: www.rijksoverheid.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739