vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Werken in het buitenland: Londen en New York meest populair bij expats

Werken in het buitenland Werken in het buitenland, voor sommigen een droom voor anderen de realiteit. Londen en New York zijn de populairste steden in het buitenland voor werk en een carrière, zo blijkt uit onderzoek van The Boston Consulting Group onder hoog opgeleide expats.

De belangrijkst redenen die door de respondenten worden genoemd om te gaan werken in het buitenland zijn:

 • Persoonlijke ervaring.
 • Het opdoen van werkervaring.
 • Betere financiële perspectieven.

Persoonlijke en werkgerelateerde drijfveren zijn de vaakst genoemde redenen om naar het buitenland te vertrekken. Betere carrièremogelijkheden en een aantrekkelijk werkaanbod zijn ook belangrijk. Financiële redenen zijn minder belangrijk maar spelen wel een rol.

De onderzoekers benadrukken dat expats, wanneer zij hun verhuizing plannen, niet in termen van landen denken maar meer in termen van steden. Europese steden blijken erg in trek te zijn bij expats zo blijkt uit de top 10.

De populariteit van Londen en New York heeft ook te maken met de hoge levensstandaard en de Engelse taal die er gesproken wordt.

Top 10 landen om te werken

 1. Amerikaanse
 2. UK
 3. Canada
 4. Duitsland
 5. Zwitserland
 6. Frankrijk
 7. Australië
 8. Spanje
 9. Italië
 10. Zweden

Top 10 steden om te werken

 1. Londen
 2. New York
 3. Parijs
 4. Sydney
 5. Madrid
 6. Berlijn
 7. Barcelona
 8. Toronto
 9. Singapore
 10. Rome

Bron: Boston Consulting Group

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739