vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Ziektekostenverzekering voor tijdelijk in het buitenland

Ziektekostenverzekering voor tijdelijk in het buitenland Ga je tijdelijk naar het buitenland (maximaal 24 maanden) en zoek je daarvoor een ziektekostenverzekering? Dan is de OOM Tijdelijk in het Buitenland ziektekostenverzekering prima geschikt. Deze verzekering kan je voor minimaal 2 dagen en maximaal 2 jaar afsluiten en is zelfs dagelijks opzegbaar, dus je zit nergens aan vast.

Een ziektekostenverzekering voor tijdelijk in het buitenland heb je vanaf € 25,24 (Light-dekking inclusief SOS, met een eigen risico van € 500,-).

Heb je de Nederlandse nationaliteit en ga je tijdelijk naar het buitenland, bijvoorbeeld voor je werk? Dan bepaalt jouw persoonlijke situatie of je de basis-zorgverzekering moet aanhouden. Als je de basisverzekering moet opzeggen, dan kan jij je met de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering toch goed verzekeren tegen ziektekosten in het buitenland. De Tijdelijk in het Buitenland-verzekering is daarom prima geschikt voor digitale nomaden (digital nomads), wereldreizigers, backpackers, vrijwilligers, hulpverleners van NGO’s, buitenlandse stages, vakantiewerk in het buitenland, etc.

Ziektekostenverzekering voor tijdelijk in het buitenland

De Tijdelijk in het Buitenland ziektekostenverzekering is een zorgverzekering voor Nederlanders die maximaal 24 maanden in het buitenland verblijven en bestaat uit een pakket van 8 verzekeringen die je ook afzonderlijk kan afsluiten. De belangrijkste kenmerken van dit pakket:

 • Voor iedereen die voor langere tijd naar het buitenland gaat (maximaal 24 maanden).
 • Ideaal als je gaat werken in het buitenland, maar ook voor reizen, expats en pensionados.
 • Geen leeftijdslimieten.
 • Ook aan te vragen als je al in het buitenland bent.
 • Kan eenmalig worden verlengt met 2 maanden, maar de totale looptijd mag niet meer dan 24 maanden zijn.
 • Voor de ziektekostenverzekering geldt: aanvraag op basis van de gezondheidsverklaring (medische acceptatie).
 • Verzekering is per dag opzegbaar met restitutie van premie.

Je kan het verzekeringspakket naar eigen wens samenstellen. Je hebt daarbij de keuze uit 8 verzekeringen voor in het buitenland. Deze verzekeringen kan je ook los van elkaar afsluiten:

 1. Ziektekostenverzekering (inclusief SOS)
 2. SOS-verzekering
 3. Tandartsverzekering
 4. Reisverzekering en annuleringsverzekering
 5. Aansprakelijkheidsverzekering
 6. Rechtsbijstandverzekering
 7. Ongevallenverzekering
 8. Inboedelverzekering

Ben je student, vrijwilliger, expat, pensionado en ga je, of woon je, in het buitenland voor maximaal 24 maanden? Sluit hieronder de door jou gewenste ziektekostenverzekering af, zodat je daar net zo goed verzekerd bent als in Nederland.

Tijdelijk in het Buitenland-Ziektekostenverzekering

Heb je de Nederlandse nationaliteit en ga je tijdelijk naar het buitenland, bijvoorbeeld voor je werk? Dan bepaalt jouw persoonlijke situatie of je de basis-zorgverzekering moet aanhouden. Als je de basisverzekering niet mag aanhouden, kan je jezelf met de Tijdelijk in het Buitenland ziektekostenverzekering toch goed verzekeren tegen ziektekosten. Moet je verplicht de Nederlandse basisverzekering aanhouden? Dan kan de Tijdelijk in het Buitenland-ziektekostenverzekering een nuttige aanvulling zijn. Bijvoorbeeld omdat je:

 • naar een land gaat waar de medische zorg erg duur is; je krijgt op de basisverzekering nooit meer vergoed dan je in Nederland zou krijgen;
 • naar een land of gebied reist waar het onveilig kan zijn; de verzekeraar vergoed ook medische kosten door molest (zoals gewapende conflicten, burgeroorlog, terrorisme, rellen en natuurrampen).

De Tijdelijk in het Buitenland ziektekostenverzekering is ook geldig als je naar een code oranje of code rood land/gebied reist (ivm de corona pandemie). Dus geen beperkingen voor je ziektekostenverzekering inzake Covid-19!

Wat vergoedt de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering?

Ziektekostenverzekering Je kan voor de ziektekostenverzekering kiezen uit drie dekkingen: Light

 • Vergoeding van medisch noodzakelijke kosten voor onder andere:
 • huisarts;
 • genees- en verbandmiddelen;
 • specialistische zorg;
 • ambulancevervoer en ziekenhuisopname;
 • hulpmiddelen na een ongeval;
 • tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 225,-.

Regular Vergoeding van alle kosten die onder de Light-dekking vallen, plus onder andere:

 • second opinion;
 • fysiotherapie, manuele therapie, oefentherapie en chiropractie (maximaal aantal behandelingen);
 • logopedie (maximaal aantal behandelingen);
 • psychotherapie (maximaal aantal behandelingen);
 • kosten eigen ziekenvervoer;
 • tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 350,-.

Uitgebreid Vergoeding van alle kosten die onder de Regular-dekking vallen, plus onder andere:

 • preventieve geneeskunde;
 • alternatieve geneeswijzen;
 • brillen en lenzen;
 • orthodontie (tot 21 jaar);
 • kunst- en hulpmiddelen;
 • anticonceptie;
 • zwangerschap, bevalling en kraamzorg (na negen maanden);
 • vruchtbaarheidsbevordering (na twaalf maanden);
 • tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 475,-.

De ziektekostenverzekering dekt ook medische kosten door molest (zoals gewapende conflicten, burgeroorlog, terrorisme, rellen en natuurrampen). Voor de ziektekostenverzekering kies je een eigen risico van € 0,-/€ 250,-/€ 500,-/€ 1000,-. Hoe hoger jouw eigen risico, hoe lager je premie. Soms geldt een maximale vergoeding of een maximaal aantal behandelingen.

Verblijf je in de Verenigde Staten? Dan heb je standaard wereldwijd dekking voor ziektekosten, dus ook in de VS. Verblijf je in een ander land? Dan ben je wereldwijd gedekt voor ziektekosten, maar niet in de VS. Je kan tegen betaling van een extra premie de dekking uitbreiden naar de VS. Dat kan ook voor een kortere periode, bijvoorbeeld als je tussentijds de VS bezoekt. Neem dan contact met ons op.

Bij de ziektekostenverzekering is een SOS-verzekering inbegrepen. Je krijgt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie vergoed als je ter plekke niet behandeld kan worden én de behandeling niet kan worden uitgesteld.

SOS-verzekering

De SOS-verzekering vergoedt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kan worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. De SOS-verzekering biedt ook dekking als deze kosten het gevolg zijn van molest. Heb je al de Tijdelijk in het Buitenland-ziektekostenverzekering afgesloten? Dan is de SOS-verzekering inbegrepen en hoef je deze niet apart af te sluiten. Voor deze verzekering geldt geen eigen risico.

De Tijdelijk in het Buitenland ziektekostenverzekering afsluiten

Je kan online de Tijdelijk in het Buitenland ziektekostenverzekering afsluiten. Voor de ziektekostenverzekering geldt medische acceptatie. Dat betekent dat je vooraf enkele vragen beantwoordt over jouw gezondheid en medische situatie. De verzekeraar zal jouw aanvraag beoordelen en op basis daarvan beslissen of zij jou verzekeren. Het kan zijn dat ze je tegen aangepaste voorwaarden willen verzekeren.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een ziektekostenverzekering voor tijdelijk in het buitenland (FAQ)

Lees hier vaak gestelde vragen en antwoorden.

Hebben jullie een tijdelijke ziektekostenverzekering voor in het buitenland?

Ja, de OOM Tijdelijk in het Buitenland ziektekostenverzekering is daarvoor prima geschikt. Deze verzekering kan je voor minimaal 2 dagen en maximaal 2 jaar afsluiten en is zelfs dagelijks opzegbaar, dus je zit nergens aan vast.

Wat kost een ziektekostenverzekering voor tijdelijk in het buitenland?

Een ziektekostenverzekering voor tijdelijk in het buitenland heb je vanaf € 25,24 (Light-dekking inclusief SOS, met een eigen risico van € 500,-). Goedkoper kan ook als je voor een hoger eigen risico kiest.

Wat valt er onder de dekking van de ziektekostenverzekering?

Je hebt de keuze uit een Light, Regular en Uitgebreid dekking. Gedekt zijn onder andere de kosten voor:
– huisarts;
– genees- en verbandmiddelen;
– specialistische zorg;
– ambulancevervoer en ziekenhuisopname;
– hulpmiddelen na een ongeval;
– tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 225,-.

Kan ik deze tijdelijke ziektekostenverzekering nog verder uitbreiden?

Ja, dat kan. Bijvoorbeeld met een tandartsverzekering, reisverzekering en ongevallenverzekering.

Ik reis naar een land waar het reisadvies code oranje is, ben ik verzekerd?

Heb je een ziektekostenverzekering bij OOM Verzekeringen afgesloten dan betalen zij de medische kosten. Ook in landen met code geel, oranje of zelfs rood. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via de noodnummers.
Heb je geen ziektekostenverzekering dan zijn medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering.

Wordt een coronatest- COVID-19 test vergoed op deze verzekering?

De verzekeraar vergoedt de COVID-19 test als je coronaklachten hebt. Op deze ziektekostenverzekeringen zijn de overige medische kosten, die verband houden met het coronavirus, ook gedekt. Een preventieve COVID-19 test valt niet onder de vergoeding.

Kan ik mijn verzekering verlengen?

De OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering heeft een flexibele looptijd van één dag tot maximaal twee jaar. Je mag de verzekering eenmalig met maximaal twee maanden verlengen, zolang je niet langer dan twee jaar verzekerd bent. Weet je nu al dat je langer dan twee jaar in het buitenland zal verblijven? Dan kan je beter kiezen voor de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering.

Kan ik mijn verzekering eerder opzeggen?

Je kan de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering op elk gewenst moment opzeggen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739