vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

LCR: West-Nijlvirus in de Verenigde Staten

Het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) maakt melding van een toename van het aantal West-Nijlvirusinfecties.

Ruim 80% van de meldingen is afkomstig uit de staten Texas, Mississippi, Louisiana, Oklahoma, South Dakota en Californië.

West Nile-virusinfectie

Het West Nile-virus wordt overgebracht door muggen.

Verspreiding

Het virus komt voor in Afrika, West-Azië, het Midden-Oosten en zuidoost Europa. Sinds 1999 heeft het virus zich ook in de Verenigde Staten en Canada verspreid.

Symptomen

Veroorzaakt bij de meeste mensen milde symptomen van koorts, hoofdpijn, spierpijn, huiduitslag en vergrote lymfeklieren. Bij minder dan een procent ontwikkelt zich een ernstige vorm van hersen(vlies)ontsteking. Bij minder dan een op de duizend patiënten verloopt de ziekte dodelijk.

Maatregelen

Bescherm je tegen muggenbeten. Voor infectie met dit virus bestaat geen behandeling of vaccinatie.

Bron: Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739