vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Winterse wedstrijden met sneeuwgarantie in Zuid-Tirol

Winterse wedstrijden met sneeuwgarantie in Zuid-Tirol

Elk jaar in maart en april vinden er grootste wintersportwedstrijden plaats in Zuid-Tirol, oftewel Südtirol.

Met een sneeuwgarantie van bijna 100%, brede en goed geprepareerde pistes, leent het gebied zich voor wedstrijden die wat later in het seizoen plaatsvinden.

Sellaronda Skimarathon: 8 maart 2013

Op 8 maart is de start van de Sellaronda Skimarathon. Deze nachtelijke skitoerwedstrijd leidt langs het unieke Sella Massif in de Dolomieten. Ruim 400 deelnemers vanuit verschillende delen van Europa passeren onder andere de skioorden Val Gardena en Alta Badia, de omliggende dorpen zoals Selva/Wolkenstein, Corvara, Arabba, Marmolada en Canazei en de vier Dolomietenpassen: Passo Gardena, Campolongo, Pordoi en Passo Sella.

In teams van twee, met een uitrusting van stijgvellen en voorhoofdslampen, trotseren de deelnemers een afstand van 42 kilometer in het donker op ruim 2.700 meter hoogte. De start en de finish zijn dit jaar in Selva.

Gardenissima: de langste reuzenslalom ter wereld

Op 6 april kan men deelnemen aan de reuzenslalom op het langste reuzenslalom parcours ter wereld. De 6 km lange slalom begint op de almen in het Secedagebergte in Val Gardena en eindigt in het dorp S. Cristina/St. Christina. Iedereen kan zich inschrijven onder overlegging van een doktersverklaring en een FISI-pas.

Ötzi-Alpin-Marathon

Op 19 en 20 april vindt voor de 9e keer op rij deze zware Ötzi-Alpin-Marathon plaats, ook wel bekend onder het motto “van de bloesem naar de gletsjer”. De wedstrijd beslaat de disciplines mountainbiken, hardlopen en toerskiën. Het mountainbikeparcours kent een hoogteverschil van 954 m en is ruim 24 km lang, het hardlooptraject leidt langs een hoogteverschil van 495 m en telt 11,8 km en het toerskiparcours heeft een lengte van 6,2 km.

Het parcours voert vanuit het dorp Naturno/Naturns door het dal Val Senales/Schnalstal omhoog naar het bergstation van de Grawandgletsjer op 3.212 meter hoogte. Meedoen kan solo of in een team.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739