vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Zin in wintersport? Je kan al boeken!

Zin in wintersport? je kan al boeken!

Ben jij op zoek naar een leuke, verrassende bestemming voor jouw wintersportvakantie? Dan is er goed nieuws. Het grootste deel van de wintersportreizen is nu al te boeken bij bijvoorbeeld D-reizen.

Extra aantrekkelijk zijn de kortingen die diverse reisorganisaties deze winter geven. Nog geen idee waar jij een spoor in de sneeuw gaat trekken of welke winterse activiteiten je wilt ondernemen? Laat je inspireren door deze tips over Oostenrijk, Duitsland en Fins Lapland.

Veel wintersportliefhebbers kunnen niet wachten om straks weer de ski’s onder te binden, uitdagende pistes te pakken en na een lange dag in de sneeuw ‘s avonds lekker te ontspannen. Wellicht dat de aprés-ski deze winter iets beperkter is dan voorgaande jaren, maar daardoor laat de échte wintersporter zich niet tegenhouden. Hotels, restaurants en bars in de skigebieden laten weten klaar te zijn voor het nieuwe seizoen en staan te popelen om wintersporters te ontvangen.

Oostenrijk: al jaren populair

Voor de meeste Nederlanders blijft Oostenrijk nog altijd een zeer populaire wintersportbestemming. Door de uitgestrekte skigebieden en de perfecte sneeuwcondities biedt Oostenrijk genoeg mogelijkheden voor een onvergetelijke wintersport voor een breed publiek. Skiërs, snowboarders, langlaufers en wandelaars komen hier absoluut aan hun trekken. Levendige en populaire wintersportplaatsen zijn onder meer Mayrhofen (met ruim 200 kilometer aan pistes), het knusse Kaprun (ideaal ook voor gezinnen door de vijf funparks die gegarandeerd voor veel vertier zorgen) en het sfeervolle en gemoedelijke Kirchberg (met skiroutes in alle moeilijkheidsgradaties, een funpark en uitdagende tiefschnee-afdalingen).

Duitsland: lekker dichtbij

Voor de wintersporter die niet te ver wil reizen, is Duitsland een prima alternatief. Zowel jong als oud kunnen zich, op slechts een paar uur rijden vanuit Nederland, in Sauerland volop uitleven. Winterberg is het meest bekende en grootste skigebied en door de blauwe en rode pistes geschikt voor zowel de beginnende als de iets minder ervaren skiër. De hoogste bergen én langste pistes vind je overigens in het idyllische Willingen. Ook voor niet-skiërs zijn er in Sauerland talloze opties om sportief bezig te zijn. Maak een pijlsnelle afdaling op een spectaculaire rodelbaan, ga schaatsen in één van de ijssporthallen of stap in een paardenslee voor een romantische rit door de sneeuw.

Fins Lapland: magisch

Wil je deze winter iets heel anders en een bijzonder avontuur beleven? Denk dan eens aan Fins Lapland. Naast skiën, langlaufen en snowboarden kun je hier unieke excursies maken, die jouw wintersport nét dat magische tintje geven. Ga ijsvissen op één van de vele meren, neem deel aan een husky-safari of maak een sneeuwscootertocht en laat je overdonderen door het sprookjesachtige landschap. En als je dan toch in Lapland bent, breng dan meteen een bezoek aan Santa Clause Village om de kerstman de hand te schudden.

Kortingen

Ook als je gebonden bent aan een bepaalde reisperiode, is het verstandig niet te lang te wachten met boeken. Daarnaast biedt vroegboeken extra voordelen: meerdere reisorganisaties hanteren nu speciale kortingen of bieden reizen aan inclusief skipas, een laagste prijsgarantie en/of sneeuwgarantie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739