vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Wintersport en gipsvucht

Jaarlijks worden helaas steeds meer Nederlanders met een gipsvlucht naar huis gebracht. Begin jaren negentig waren dit nog zo’n 800 personen, tegenwoordig moeten circa 1500 personen per seizoen hun wintersportvakantie vroegtijdig beëindigen. De kosten van een gipsvlucht kunnen al snel hoog oplopen, zorg dus dat je goed verzekerd bent.

Speciale dienst die wintersporters met blessures repatrieert
Een gipsvlucht is een speciale dienst verzorgd door de alarmcentrales van ANWB, Allianz Global Assistance, Eurocross Assistance en SOS International in samenwerking met verzekeringsmaatschappijen. Hiermee worden mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens de wintersport gerepatrieerd. Veel patiënten moeten namelijk liggend vervoerd worden en kunnen daarom niet met een regulier vervoermiddel naar huis gebracht worden.

Vliegtuigen met speciale voorzieningen
De vliegtuigen die voor deze vluchten gebruikt worden zijn veelal een Dornier 328 turboprop en een Dornier 328 Jet. In het vliegtuig vind je de benodigde medische apparatuur. Er kunnen maximaal vijf liggende en maximaal 12 zittende passagiers mee vervoerd worden. Het vliegtuig vertrekt vanuit Innsbruck en vaak wordt er ook nog een tussenstop gemaakt in het Franse Chambéry. Het vliegtuig landt vervolgend op Rotterdam Airport en vanaf daar neemt het bedrijf International Medical Care (IMC) het vervoer per taxi of ambulance over. De patiënt wordt dan naar huis of het ziekenhuis vervoert.

Mochten er te weinig patiënten zijn, dan wordt er ook wel eens gebruik gemaakt van lijnvluchten met speciale stoelen (bijvoorbeeld stoelen met de mogelijkheid om languit te liggen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739