vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Wintersport en extreme kou, voorkom problemen

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag De extreme kou in Europa heeft ook gevolgen voor de wintersport. De komende dagen kan het nog strenger gaan vriezen in Oostenrijk en Zwitserland. Volgens weervoorspellingen kan het kwik ’s nachts dalen tot 40 graden onder nul.

Ook overdag wordt het afzien met temperaturen op de pistes van ongeveer min 15 tot min 20. Een goede voorbereiding en geschikte kleding is noodzakelijk om nog te kunnen skiën.

Tips voor wintersporters

De redactie van Reisverzekering Blog geeft je enkele tips om de winterse kou op de piste te doorstaan:

  • Gebruik goede skikleding en een skibril (je ogen kunnen bevriezen).
  • Kleed je warm aan in meerdere laagjes en draag een muts onder je skihelm. Een groot deel van de warmte verdwijnt namelijk via je hoofd.
  • Let op bij zweten tijdens wintersport: door natte kleding en transpireren koel je sneller af. Houd droge kleding bij de hand.
  • Zorg dat je voldoende eet en drinkt. Zo zorg je ervoor dat je energie op peil blijft, die je nodig hebt om warm te blijven.
  • Houd de weersverwachting in de gaten.

Enkele wetenswaardigheden:

  • Bij echte kou neemt je lichaamscontrole af, waardoor kans op ongevallen en blessures tijdens het wintersporten veel groter is.
  • Je moet oppassen met alcohol in de kou, het verwijdt de bloedvaten waardoor je sneller warmte verliest.
  • Onderkoeling en bevriezing van vingertopjes en tenen zijn de meest voorkomende lichamelijke problemen bij extreme kou. Lees hier meer over bevriezing: www.reisverzekeringblog.nl/wintersport-bevriezing

Reisverzekering met wintersportdekking

Zorg altijd voor de juiste reisverzekering met wintersportdekking. De kans op een ongeval, bevriezing of andere blessures is een stuk groter bij bijzondere weersomstandigheden. Wij adviseren altijd de dekking ‘Medische kosten’ mee te verzekeren op je reisverzekering. Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per ‘banaan’ of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen ‘Medische kosten’ en ‘Wintersport’ ben je hiervoor wel verzekerd.

Noteer tevens het noodnummer van de alarmcentrale zodat je kunt bellen voor hulp, vragen en advies of toestemming om medische kosten te maken.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739