vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Eerste wintersport gipsvlucht geland op Rotterdam The Hague Airport

Eerste wintersport gipsvlucht geland op rotterdam the hague airport Op de luchthaven Rotterdam The Hague is vandaag de eerste gipsvlucht van het seizoen geland met 10 geblesseerde wintersporters. De meeste onfortuinlijke aan boord van het vliegtuig hebben blessures aan de knieën. Mogelijk is er een verband met de slechte sneeuwcondities.

In de lagere skigebieden is er geen sneeuw en de temperatuur is te hoog. Sneeuwkanonnen moeten daar zorgen voor een sneeuwlaag. Deze kunstmatige sneeuw is stroever en daardoor zwaarder om in te skiën. Veel wintersporters raken sneller vermoeid, waardoor er meer kans ontstaat op blessures en ongevallen.

Doordat in lager gelegen skigebieden in het dal geen sneeuw ligt, zijn veel pistes gesloten. Hierdoor is het erg druk op de pistes waar wel geskied kan worden. Dit verhoogt de kans op onderlinge botsingen aanzienlijk. Beginnende skiërs worden door de omstandigheden ook gedwongen om naar hoger gelegen pistes te gaan. Dat zorgt voor extra gevaar.

Advies

Reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance geeft als advies om goed uitgerust en getraind de piste op te gaan. Zorg ook dat je ski’s goed zijn gewaxt en geslepen, zodat je meer grip hebt in de sneeuw. Natuurlijk is het dragen van een helm erg belangrijk. Een groot deel van alle ernstige hoofdletsels op de piste zou met het dragen van een skihelm voorkomen kunnen worden.

Verder is het belangrijk dat wintersporters ook de belangrijkste pisteregels kennen. Een deel van de ongevallen is te voorkomen door de regels goed toe te passen.

Wintersport blessures

Het meest kwetsbare lichaamsdeel betreft nog steeds de knie, gevolgd door de schouder en de enkel. Polsblessures komen het meest voor bij snowboarders. Een overzicht van de meest voorkomende blessures:

  • verstuikte knie;
  • schouder of armfractuur ;
  • beenfractuur;
  • rugletsel;
  • hoofdletsel.

Reisverzekering met wintersportdekking en medische kosten belangrijk!

Een (doorlopende) reisverzekering met dekking voor wintersport is van groot belang als je gaat skiën. De kosten van een banaan, ambulance en helikopter kan per half uur duizenden euro’s bedragen. Een gipsvlucht terug naar Nederland kost tussen de 5.000-10.000 euro. Wanneer je goed verzekerd bent, dan hoef je zelf niet voor deze hoge kosten op te draaien.

De wintersportdekking van Allianz Global Assistance kent daarnaast een vergoeding voor je wintersportuitrusting: eigen of gehuurde ski’s of snowboards inclusief bindingen, skistokken en skischoenen. De vooruitbetaalde maar niet benutte skipassen, -huur en -lessen, als je niet meer kan skiën door ziekte of ongeval. De kosten van het huren van vervangende ski’s en/of skischoenen indien de eigen ski’s en/of skischoenen gestolen of onherstelbaar beschadigd zijn.

Doorlopende reisverzekering met wintersportdekking

Ga je meerdere keren per jaar op vakantie, dan is een doorlopende reisverzekering vaak goedkoper. Deze kan je ook afsluiten met wintersportdekking en dekking voor medische kosten. Bereken hier de premie: Doorlopende reisverzekering wintersport »

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen voor wintersport of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739