vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Wintersport: vandaag eerste gipsvlucht uit Oostenrijk

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering? Het skiseizoen is nog maar net begonnen en de eerste gipsvlucht is alweer een feit. Vandaag landt de eerste vlucht met brekebenen op Rotterdam. Het gaat om Nederlanders die in Oostenrijk een wintersportvakantie aan het vieren waren.

Botsingen op de piste

Volgens alarmcentrale en reisverzekeraar Allianz Global Assistance worden de meeste ski-ongelukken in Oostenrijk veroorzaakt door botsingen op de piste. De meest voorkomende skiblessures zijn beenfracturen, armfracturen en het verdraaien van de knie. Hoofdletsel kan ook ernstige gevolgen hebben. Maar liefst driekwart van de Nederlanders draagt geen helm tijdens het skiën.

Hogere snelheden

De skipistes worden steeds drukker. Dit leidt in combinatie met steeds betere preparatie van de pistes en de ontwikkeling van ski’s en snowboards tot hogere snelheden. Hierdoor is er een grotere kans op ongelukken op de pistes.

Een skihelm wordt over het algemeen door Nederlanders als overbodig gezien. Wanneer men een helm draagt, wordt de kans op hoofdletsel gehalveerd. In veel landen is het dragen van een skihelm daarom verplicht. Ondanks dat er bij skiliften actief op het dragen van de helm gewezen wordt, is deze in Oostenrijk nog niet verplicht. Waarschijnlijk wordt dit wel een verplichting. Raadzaam is het om nu al een goede skihelm aan te schaffen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739