vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Wintersport in Oostenrijk: Gemiddeld 35 doden en 65.000 gewonden per seizoen

Wintersport in oostenrijk: gemiddeld 35 doden en 65.000 gewonden per seizoen Wintersport is niet zonder gevaar. Uit cijfers van het Oostenrijkse veiligheidsinstituut KFV blijkt dat er gemiddeld 330 gewonden per dag vallen op de pistes in Oostenrijk.

Ieder wintersportseizoen moeten artsen en verpleegkundigen alle zeilen bijzetten om de stroom aan gewonden te kunnen verzorgen. Oostenrijk rekent dit wintersportseizoen op ongeveer 65.000 gewonde wintersporters. Waaronder zo’n 40.000 skiërs en 10.000 snowboarders. De belangrijkste oorzaak van de ongevallen is de slechte conditie van de wintersporters. Elke winter vallen er ook 30 tot 40 doden op de Oostenrijkse pistes.

De meeste doden en gewonden ontstaan door vallen, botsingen of het in aanraking komen met obstakels zoals bomen en stenen. In twee van de drie gevallen is dat de oorzaak van de verwonding. De rest overlijdt door hartfalen of storingen in de bloedsomloop.

Belangrijk: goede reisverzekering met wintersportdekking

Veiligheid op de piste staat voorop. Je draagt een helm en beschermende kleding. Je laat tijdens de wintersport niets aan het toeval over en sluit daarom ook een goede reisverzekering met wintersportdekking en medische kosten af. Een wintersportdekking is zeker noodzakelijk wanneer je op wintersportvakantie gaat. Een wintersport reisverzekering is namelijk van belang, wanneer je bijvoorbeeld:

 • een been breekt op de piste;
 • je ski-uitrusting gestolen wordt;
 • je door een lawine het dorp niet meer kunt verlaten.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en een goede reisverzekering kan veel problemen voorkomen. Je bent bij Allianz Global Assistance uitstekend verzekerd zelfs als je off-piste gaat skiën. Wil je een vergoeding voor vervoer per helikopter of ‘banaan’ van de piste? Dan moet je ook de dekking ‘Medische kosten’ afsluiten.

Ski-uitrusting, skipassen, snowboard en wintersportuitrusting verzekerd tegen diefstal of verlies

Een wintersport reisverzekering biedt ook dekking tegen verlies of diefstal van je wintersportuitrusting: eigen of gehuurde ski’s of snowboards inclusief bindingen, skistokken en skischoenen. Mocht je door een ongeval niet meer kunnen skiën dan krijg je ook de vooruitbetaalde maar niet benutte skipassen, -huur en -lessen vergoedt. Worden je ski’s gestolen dan ontvang je een vergoeding voor de kosten van het huren van vervangende ski’s en/of skischoenen.

Heb je nog geen doorlopende reisverzekering? Je kan hem hier snel en voordelig afsluiten!

Jongerenkorting voor jongeren tot 27 jaar

Als enige reisverzekeraar biedt Allianz Global Assistance tot 10% korting op de totale premie van de Doorlopende Reisverzekering voor jongeren tot 27 jaar. Sluit je de Uitgebreid of Compleet variant af? Dan ontvang je 10% korting. Met de Budget variant ontvang je 10% korting. De korting geldt voor hoofdverzekerde < 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen indien beiden < 27 jaar zijn. Voor kinderen op de polis van de ouders geldt geen jongerenkorting.

Premie doorlopende reisverzekering

De premie voor een doorlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Dat komt door de extra korting die je ontvangt als je jonger dan 27 jaar bent. Maar ook voor iedereen boven de 27 jaar zijn de premies erg voordelig. Zie onderstaande premietabel:

Maandpremie doorlopende reisverzekering

< 27 jaar

> 27 jaar

SOS hulpverlening

€1,90

€ 1,46

Ongevallen

€ 0,43

€ 0,50

Bagage (Budget)

€ 0,26

€ 0,29

Medische kosten

€ 1,11

€ 1,23

Rechtsbijstand

€ 0,39

€ 0,46

Werelddekking

€ 0,62

€ 0,73

Wintersport en bijzondere sporten

€ 0,46

€ 0,54

Ongevallen bijzondere sporten

€ 1,61

€1,90

Uitgebreide sportuitrusting

€ 1,88

€ 2,08

Geld

€ 2,74

€ 3,04

SOS Autohulp

€ 1,91

€ 2,25

Uitbreiding 180 dagen

50%

50%

Annuleringsverzekering

€ 3,81

€ 3,81

Premies exclusief assurantiebelasting

Doorlopende reisverzekeringen van Allianz Global Assistance

De doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kent de volgende dekkingen die je zelf kunt kiezen of uitsluiten:

SOS-kosten
Deze rubriek is verplicht en betreft o.a. 24-uurs hulpverlening, redding en opsporing, extra verblijfskosten, repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot) maar ook de kosten van een begrafenis of crematie en overkomst van familie.

Ongevallen
Je ontvangt een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval.

Bagage (Budget, Uitgebreid of Compleet)
Beschadiging, verlies of diefstal van je reisbagage waaronder je smartphone, laptop, tablet of camera.

Medische Kosten
O.a. ziekenhuis, ambulance, dokterskosten, hulpmiddelen tandartskosten bij ongeval en medicijnen).

Rechtsbijstand
Hulp van juristen en advocaten bij geschillen in het buitenland.

Aanvullende dekkingen

Werelddekking
Standaard ben je in Europa verzekerd waaronder wordt verstaan de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Tevens is de verzekering geldig tijdens zeereizen tussen genoemde gebieden. Bij Werelddekking: De gehele wereld.

Wintersport en bijzondere sporten
Voor het beoefenen van bijzondere sporten (bijv. parachutespringen, abseilen en rafting). Maar ook voor technisch duiken (dieper dan 40 meter en tijdens grot- en wrakduiken).

Uitgebreide sportuitrusting
Met deze dekking ben je verzekerd voor je sportuitrusting tot maximaal € 2.500,-. Deze dekking geldt aanvullend op de dekking voor Bagage. Deze dekking geldt voor uitrusting die gebruikt wordt bij o.a.: duik-, (kite)surf-, golf-, fiets- en wintersport.

Geld
Met deze dekking ben je verzekerd in geval van verlies/diefstal van geld, reischeques en/of chippassen.

SOS autohulp
Met SOS autohulp heb je recht op hulp aan je auto of motor in geval van een ongeluk, diefstal, pech of als de bestuurder niet meer in staat is te rijden. De hulp bestaat o.a. uit reparatie ter plaatse, transport naar de garage en eventueel transport naar Nederland als het voertuig niet gerepareerd kan worden. Daarnaast worden o.a. kosten vergoed voor vervangend vervoer, de terugreis naar Nederland, extra verblijfskosten in het buitenland en rechtsbijstand.

180 dagen dekking
Met deze dekking ben je maximaal 180 dagen aaneengesloten verzekerd in het buitenland. Standaard is dit 60 dagen.

Annuleringsverzekering

Doorlopende Annuleringsverzekering
De Doorlopende Annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Moet je eerder terug naar huis? Dan krijg je een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen.

Doorlopende Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
De Doorlopende Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Met de Dubbel-Zeker variant wordt bij eerdere terugkeer naar huis de volledige reissom vergoed. Verder geldt dezelfde dekking als bij de standaard Doorlopende Annuleringsverzekering.

Samengestelde Reis
Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit los geboekte onderdelen, zoals bijvoorbeeld vlucht, hotel en huurauto. Wanneer een onderdeel van deze reis uitvalt, heb  je daarvoor dekking met deze aanvulling op jouw doorlopende annuleringsverzekering. De annulerings- of omboekkosten worden dan vergoed. Zo heb je toch de mogelijkheid jouw reis voort te zetten.

Assistant Services

Om de hulpverlening nog verder uit te breiden heeft Allianz Global Assistance een aantal extra services geïntroduceerd: de Assistant Services. Deze diensten bieden nog meer zekerheid en bescherming. In combinatie met de Doorlopende Reisverzekering zijn de services tegen een aantrekkelijke prijs extra bij te bestellen en in sommige gevallen zelfs gratis (afhankelijk welke variant je van de Doorlopende Reisverzekering afsluit).

Allianz Global Assistance is de enige reisverzekeraar in Nederland die deze unieke services bij haar Doorlopende Reisverzekering aanbiedt. De Assistant Services kun je 24/7 online beheren en bestaan uit de volgende onderdelen:

 • SMS Assistant: Bij dreigend gevaar in het reisgebied word je razendsnel per SMS gewaarschuwd;
 • Luggage Assistant: Verloren bagage krijg je hiermee weer snel in handen;
 • Kid Assistant: Dankzij het speciale polsbandje, met unieke code, van Kid Assistant worden kinderen weer snel herenigd met hun ouders;
 • Life Assistant: Medische en andere belangrijke gegevens zijn snel beschikbaar voor hulpverleners wanneer je zelf in nood en niet aanspreekbaar bent.

Bij Allianz Global Assistance kan je voor de bagagedekking kiezen uit drie verschillende varianten:

 • Budget: basisdekking – goed en goedkoop
 • Uitgebreid: normale dekking – gunstige premie
 • Compleet: uitgebreide dekking – voor alle zekerheid

Hieronder staan de verzekerde bedragen:

Verzekerd p.p.
 • Budget
Verzekerd bedrag: max. € 1.000,-
Camera, laptop, i-pod, etc.: max. € 500,-
Overige bagage (per item): max. € 350,-
Eigen risico: € 50,-
 • Uitgebreid
Verzekerd bedrag: max. € 3.500,-
Camera, laptop, i-pod, etc.: max. € 1.750,-
Overige bagage (per item): max. € 500,-
Eigen risico: € 50,-
 • Compleet
Verzekerd bedrag: max. € 5.000,-
Camera, laptop, i-pod, etc.: max. € 3.500,-
Overige bagage (per item): max. € 1.000,-
Eigen risico: Geen

Kies je voor een bepaalde variant Bagage, dan is deze van invloed op de keuze voor Medische kosten. Beide moeten van dezelfde variant zijn. Tip: Neem je tijdens je reis veel sportuitrusting mee? Kies dan ook voor de dekking ‘uitgebreide sportuitrusting’. Bij alle drie de varianten bepaal je zelf wat je wilt meeverzekeren. S.O.S. hulpverlening is de enige rubriek, die standaard in je doorlopende reisverzekering zit. De andere rubrieken kan je toevoegen of uitsluiten.

Wat is belangrijk bij een wintersport verzekering?

Een reisverzekering van Allianz Global Assistance bestaat uit verschillende dekkingen. Je kunt zelf een keuze maken wat je wel en niet wilt meeverzekeren. Ga je op wintersport dan zijn de volgende twee dekkingen van belang:

 • Wintersportdekking
 • Medische kosten

Wintersportdekking

Als je bij je reisverzekering een wintersportdekking afsluit zijn jouw (gehuurde) ski’s, skiuitrusting, skipassen en de niet gevolgde skilessen meeverzekerd. Je krijgt dan de gemaakte kosten terug als er iets gebeurt wat je reisverzekering dekt. Denk hierbij aan een ziekenhuisopname door een gebroken enkel, een ongeval tijdens de wintersport of diefstal van je skiuitrusting.

Medische kosten wintersport

Geneeskundige kosten in het buitenland worden niet altijd volledig vergoed door je basis zorgverzekering. Daarom is het verstandig om een Allianz Global Assistance reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten. Je bent dan ook verzekerd als je na een val op de skipiste met een banaan naar beneden moet. Maar ook als je met een helikopter van een berghelling moet worden vervoerd. Dit soort bijzondere kosten zijn meestal alleen gedekt op je reisverzekering.

Daarnaast wordt je bij een wintersportblessure vaak naar een privé-kliniek gebracht. Deze klinieken rekenen een hoger tarief dan gebruikelijk in Nederland. Jouw basisverzekering vergoedt alleen de kosten voor spoedeisende hulp tot het maximaal in Nederland geldende tarief. Wanneer je achteraf niet met een forse nota wil worden geconfronteerd is het belangrijk dat je zowel de dekkingen ‘medische kosten’ als ‘wintersport’ meeverzekerd op je reisverzekering. Gebeurt er toch iets tijdens je wintersportvakantie dan is een telefoontje naar de alarmcentrale van Allianz Global Assistance voldoende om alles te regelen. Je komt dan achteraf niet voor vervelende financiële verrassingen te staan.

Beste doorlopende wintersport verzekering

De Compleet variant van de “Doorlopende Reisverzekering” heeft in 2013 de 5 star rating gekregen van Moneyview voor de beste kwaliteit. Hierbij zijn 52 doorlopende reisverzekeringen onderzocht op flexibiliteit en voorwaarden. Daarnaast is de budget variant van de Doorlopende Reisverzekering voor het tweede achtereenvolgende jaar in 2012 door de Consumentenbond uitgeroepen tot ‘Beste koop’. Dit houdt in dat het product, in vergelijking met producten van andere aanbieders van reisverzekeringen, de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Doorlopende reisverzekering goedkoper

Veel Nederlanders gaan meerdere keren op vakantie. Bijvoorbeeld drie weken zomervakantie naar Turkije, een week wintersporten in Frankrijk en een lang weekend naar de Belgische Ardennen. In dat geval is een doorlopende reisverzekering goedkoper dan meerdere malen een eenmalige reisverzekering afsluiten.

Dekking ook voor sportuitrusting

Materialen voor een wintersport zijn vaak vrij prijzig. Kies daarom ook voor de dekking uitgebreide sportuitrusting. Met deze dekking ben je verzekerd voor je wintersportuitrusting tot maximaal € 2.500,-. Deze dekking geldt aanvullend op de dekking voor Bagage.

Een wintersport reisverzekering met dekking voor sportuitrusting biedt dekking tegen verlies of diefstal van je wintersportuitrusting: eigen of gehuurde ski’s of snowboards inclusief bindingen, skistokken en skischoenen. Mocht je door een ongeval niet meer kunnen skiën dan krijg je ook de vooruitbetaalde maar niet benutte skipassen vergoedt. Dat geldt ook voor skihuur en skilessen. Worden je ski’s gestolen dan worden de kosten van het huren van vervangende ski’s en/of skischoenen vergoedt.

Ga je in de zomer sporten? Dan is o.a. ook jouw duik-, (kite)surf-, golf-, en fietssport uitrusting verzekerd.

Belangrijkste voordelen doorlopende reisverzekering

 • Gunstige lage premie.
 • Off-piste en alle bijzondere wintersport meeverzekerd.
 • Keuzevrijheid; door jou op maat te maken en keuze uit drie verschillende bagagedekkingen.
 • Jongerenkorting; voor jongeren tot 27 jaar.
 • Slechts premie voor 1 kind, meerdere kinderen gratis meeverzekerd.
 • Uitwonende studerende kinderen tot 27 jaar ook meeverzekerd.
 • Unieke extra Assistant services; alleen bij Allianz Global Assistance.
 • Ideale aanvulling; Doorlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

Waarom Allianz Global Assistance

Dit zijn de voordelen:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 29 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
 • HelpMe app, hulpverlening binnen handbereik.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Hulp nodig bij het afsluiten van de verzekering?

Na het afsluiten van de doorlopende reisverzekering met wintersportdekking ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 08 of stuur een email naar: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739