vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Wintersport reisverzekering: Verzeker ook medische kosten!

Wintersport reisverzekering: Verzeker ook medische kosten!
Wintersport reisverzekering: Verzeker ook medische kosten!

Ga je dit seizoen op wintersport, bijvoorbeeld naar Oostenrijk of Frankrijk? Denk dan aan de juiste reisverzekering met dekking voor wintersport en medische kosten.

Naast de wintersportdekking is ook de dekking voor medische kosten van belang. Je voorkomt hiermee onaangename financiële verrassingen, bijvoorbeeld omdat je zorgverzekeraar niet al jouw medische kosten vergoed.

Je hebt al een kortlopende wintersportverzekering van Allianz Global Assistance met dekking voor medische kosten en ongevallen, voor slechts € 2,85 per dag (Europadekking).

Wintersportdekking

Wintersport is een bijzondere vorm van sport die extra risico’s en gevaren met zich meebrengt. Daarnaast is er vaak sprake van een dure skiuitrusting. Die kan beschadigt raken of gestolen worden. Het skiën of snowboarden zelf kan ook gevaarlijk zijn door overvolle pistes en slechte sneeuwcondities. De meest voorkomende blessures bij wintersporters zijn:

  • Gebroken polsen.
  • Letsel aan knieën en enkels (verstuikingen en breuken).
  • Sleutelbeenbreuken.
  • Gebroken armen en ribben.

Om hoge kosten te voorkomen is het belangrijk dat je een goede reisverzekering hebt, inclusief wintersportdekking en dekking voor medische kosten. Dit geldt zowel voor de kortlopende reisverzekering, als de doorlopende reisverzekering.

Allianz Global Assistance wintersportdekking

De wintersportdekking van Allianz Global Assistance kent een vergoeding voor je wintersportuitrusting: eigen of gehuurde ski’s of snowboards inclusief bindingen, skistokken en skischoenen. De vooruitbetaalde maar niet benutte skipassen, -huur en -lessen, als je niet meer kan skiën door ziekte of ongeval. De kosten van het huren van vervangende ski’s en/of skischoenen indien de eigen ski’s en/of skischoenen gestolen of onherstelbaar beschadigd zijn.

Bij Allianz Global Assistance zijn ook bijzondere wintersporten meeverzekerd zoals ijsklimmen, skeleton, bobslederijden, ijshockey, speedskiën, speedraces, skijöring, skispringen, skivliegen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Wintersport reisverzekering met medische kosten

Vergeet niet om ook de dekking medische kosten aan te vinken al je gaat wintersporten. Misschien denk je waarom moet ik op wintersport een reisverzekering met medische kosten afsluiten? Ik heb toch een basis zorgverzekering die ook in Europa geldig is? De reden hiervan is dat je zorgverzekering de medisch noodzakelijke kosten die je in het buitenland maakt wel vergoedt, echter tot een bepaald maximum. Een zorgverzekeraar kijkt daarbij naar de tarieven zoals die in Nederland gelden. Daarnaast vergoeden zorgverzekeraars sommige extra kosten niet. Bijvoorbeeld wanneer een reddingsteam in een helikopter de skiër van een berghelling redt.  Of als je met een banaan van de piste moet worden vervoerd. Maar ook als een wintersporter met een gipsvlucht terug naar Nederland moet.

Privé-kliniek

Wanneer je in Oostenrijk op de piste gewond raakt, wordt je vaak naar een privé-kliniek gebracht. De kosten voor medische zorg zijn dan meestal hoger dan in een ziekenhuis in Nederland. Ook in Zwitserland en Frankrijk worden hogere medische kosten gerekend voor een behandeling zoals een botbreuk. Om te voorkomen dat wintersporters met dit soort extra kosten geconfronteerd worden, is het verstandig om altijd een reisverzekering met wintersportdekking en dekking voor medische kosten af te sluiten. Heb je tijdens je wintersport in het buitenland hogere medische kosten gemaakt, dan betaalt je reisverzekering dat extra gedeelte. Bij het afsluiten van een reisverzekering voor je skivakantie moet je wel aangegeven dat je medische kosten in het buitenland gedekt wilt hebben.

Vragen?

Heb je een vraag over kortlopende reisverzekeringen voor een skivakantie of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739