vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Veel wintersporters fysiek slecht voorbereid op de piste

wintersporters fysiek slecht voorbereid op de piste

Meer dan de helft van de Nederlandse wintersporters bereiden zich fysiek niet voor op hun skivakantie. Hoewel 84 procent van de ski- of snowboardliefhebbers weet dat je daarmee blessures kunt voorkomen, gaat 53 procent onvoorbereid naar de piste.

Dat blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo, in opdracht van Zilveren Kruis. Voor het onderzoek werden 1155 wintersporters ondervraagd.

Voor de jongeren geldt dat 59 procent zich niet voorbereid op de wintersport. Van alle wintersporters zegt 51 procent het niet nodig te vinden om zich voor te bereiden op de wintersportvakantie. Regelmatig lopen wintersporters blessures op tijdens het skiën of snowboarden. Vrijwel dagelijks vliegt er een wintersporter met een gipsvlucht terug naar huis, meestal met een botbreuk of andere blessure. 

Tips

De verzekeraar heeft een online tool waarmee skifanaten kunnen testen hoe fit zij zijn. Om fitter te worden doen wintersporters er verstandig aan om nu al te beginnen met wat vaker de trap te nemen in plaats van de lift. Voorafgaand aan het skiën kan men beter lopend naar de piste gaan dan met de skibus, om zo de spieren wat op te warmen. Ga ook niet na een  reis van 10 uur direct de piste op, eerst uitrusten is het advies. Op de piste is het belangrijk veel te drinken om de vochtbalans van het lichaam op pijl te houden.

Regelmatig sporten zorgt voor een goede basisconditie dat is belangrijk als je op de lange latten staat. Het voorkomt vervelende blessures.

Reisverzekering voor wintersport

Angst voor blessures heeft een groot aantal wintersporters wel. Van de vrouwen is 59 procent bang om iets te breken. Bij de mannen is dit 38 procent. Wintersporters (61 procent) vinden het belangrijk dat zij een goede verzekering hebben afgesloten. Niet alle sneeuwliefhebbers weten dat zij een reisverzekering moeten afsluiten met een aparte dekking voor wintersport. Er wordt aangeraden om dit voor vertrek te controleren.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739