vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Oostenrijk moet wintersporters beter informeren over gevaren skiën

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten

In Oostenrijk is naar aanleiding van het skiongeluk met Johan Friso een discussie ontstaan over de veiligheid tijdens wintersport.

Veel deskundigen, zoals reddingswerkers, zijn van mening dat er momenteel in skigebieden onvoldoende aandacht wordt besteed aan de gevaren die wintersport met zich meebrengt.

Toeristen niet bang maken

De toeristenindustrie zou geen belangstelling hebben in meer voor voorlichting. De sector zou bang zijn dat gasten wegblijven als er wordt gewezen op gevaren.

“Maar juist dit weekeinde, waarin reddingsploegen ontelbare keren zijn ingezet, bewijst dat men het probleem niet kan doodzwijgen”, vindt een woordvoerder van de reddingswerkers.

Men pleit onder andere voor voorlichtingsbrochures in hotels. Ook skiliften en gondels kunnen worden gebruikt voor het verspreiden van waarschuwingen voor skiërs.

Veiligheidsmaatregelen verplichten

Deskundigen pleiten er voor om veiligheidsmaatregelen bij het skiën te verplichten. Prins Friso had bijvoorbeeld geen airbag bij zich, terwijl uit Zwitsers onderzoek blijkt dat van de 262 lawineslachtoffers die in 2010 een airbag bij zich hadden, 97% het ongeluk overleefde. Ook een standaard noodpakket, met lawinepieper, schep en sonde, vergroot de kans op overleving aanzienlijk.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739