vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Europeesche verzekeringen
 • Unigarant
 • Allianz
 • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Wonen in het buitenland en jouw verzekeringen

Wonen in het buitenland en jouw verzekeringen

Wonen in het buitenland en jouw verzekeringen

Wanneer je in het buitenland gaat wonen of er al woont, krijg je vroeg of laat te maken met verzekeringen. Je komt dan tot de ontdekking dat je bepaalde verzekeringen die je in Nederland had, niet meer kunt afsluiten of zelfs beëindigd moeten worden.

De reden hiervoor is dat de meeste verzekeraars in de polisvoorwaarden hebben opgenomen dat jij in Nederland ingeschreven moet staan om bij hen verzekerd te kunnen zijn. Dat geldt onder andere voor een reisverzekering, inboedel en een aansprakelijkheidsverzekering.

Gelukkig hebben wij een uitstekende oplossing: De ‘Wonen in het Buitenland-verzekering’ van OOM verzekeringen.

Wonen in het buitenland: Wonen in het Buitenland-verzekering

Dit pakket biedt alle verzekeringen die van belang zijn wanneer je langere tijd in het buitenland gaat wonen, bijvoorbeeld als je gaat emigreren of voor jaren wordt uitgezonden door jouw werkgever. Kortom de ‘De Wonen in het Buitenland-verzekering’ is geschikt voor onder andere:

 • Emigranten
 • Expats
 • Pensionados

En voor alle andere Nederlanders die definitief of voor langere tijd in het buitenland gaan wonen.

Wonen in het Buitenland-verzekering

De Wonen in het Buitenland-verzekering bestaat uit een pakket van 8 verzekeringen (ziektekosten, SOS (repatriëring) en zes schadeverzekeringen (o.a. aansprakelijkheid en reis)

Het maakt niet uit hoeveel verzekeringen je wilt afsluiten. Er zijn geen verplichte combinaties. Je hebt de keuze uit:

 • Ziektekostenverzekering voor in het buitenland (inclusief SOS-dekking).
 • Aanvullende tandartsdekking voor in het buitenland.
 • Repatriëringsverzekering (SOS) in het buitenland.
 • Reisverzekering voor Nederlanders in het buitenland.
 • Annuleringsverzekering voor Nederlanders in het buitenland.
 • Aansprakelijkheidsverzekering voor in het buitenland.
 • Inboedelverzekering voor in het buitenland.
 • Rechtsbijstandverzekering voor in het buitenland.
 • Persoonlijke ongevallen verzekering voor in het buitenland.

Stuk voor stuk verzekeringen met een gunstige premie en speciaal afgestemd op Nederlanders die in het buitenland (gaan) wonen. Het pakket biedt jouw de volgende concrete voordelen:

 • flexibele verzekeringspakket, die je zelf naar behoefte kunt samenstellen (o.a. ziektekosten, reis en aansprakelijkheid);
 • speciale DeLuxe-ziektekostendekking mogelijk met ruime vergoeding voor preventieve behandelingen;
 • werelddekking (met of zonder Verenigde Staten);
 • ook dekking bij tijdelijk tussentijds verblijf in Nederland;
 • geen einddatum, je kunt de verzekering opzeggen wanneer je wilt;
 • ongeacht reden van verblijf;
 • ongeacht leeftijd (wel leeftijdsafhankelijk tarief);
 • je kan zelf online de premie berekenen en de verzekering afsluiten;
 • gunstige premie en goede voorwaarden.

Onbeperkte looptijd

De Wonen in het Buitenland-verzekering heeft een onbeperkte looptijd. Maar als je niet tevreden bent over deze verzekering of je komt terug naar Nederland dan kan je deze dagelijks en per direct opzeggen. Te veel betaalde premie wordt dan terugbetaald. Om op te zeggen hoeft je alleen maar een e-mail, fax of brief te sturen.

Bij definitieve terugkeer naar Nederland moet de Wonen in het Buitenland-verzekering worden beëindigd. Wat de ziektekostenverzekering betreft, val je dan (weer) onder de wettelijke verplichting van Nederlandse basisverzekering.

Premie berekenen en online aanvragen

Je kunt de Wonen in het Buitenland-verzekering eenvoudig online aanvragen. Voordeel hiervan is dat jouw aanvraag snel behandeld wordt. Je ontvangt binnen twee werkdagen inhoudelijk bericht over jouw aanvraag. Bovendien wordt je per e-mail op de hoogte gehouden van de voortgang van jouw aanvraag. Je kunt zelf eerst eenvoudig de premie berekenen. Je kan dan verschillende mogelijkheden uitproberen, zonder dat je ergens aan vast zit.

Premie berekenen Wonen in het Buitenland-verzekering

Basisverzekering en premievoordeel

Als je de basisverzekering in Nederland aanhoudt dan krijg je 15% korting op de premie van de Wonen in het Buitenland-ziektekostenverzekering. In de aanvraagmodule kan je aangeven dat je de basisverzekering aanhoudt.

Vragen?

Heb je vragen over wonen in het buitenland en jouw verzekeringen of wil je deskundig advies? Neem dan contact met ons op:

Reisverzekering Blog

Telefoon 055-5400408

Of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 3 reacties

 1. Geachte heer/mevrouw,

  Vanaf 01-05-2015 zijn wij vanuit Nederland geïmmigreerd naar Spanje. Onze ziektekosten hebben wij ondergebracht bij DKV, een Spaanse ziektekostenverzekering. Graag zouden wij ook onze ziektekosten verzekeren tijdens vakanties in Nederland. Op uw site zie ik diverse mogelijkheden. Graag zouden mijn echtgenoot en ondergetekende ons doorlopend verzekeren voor ziektekosten en repatriëring tijdens buitenlandverblijf.

  Kunt u de opties en kosten voorleggen?

  Bij voorbaat dank.

  Met vriendelijke groeten,
  Marjon de Bever

 2. Geachte heer, mevrouw,

  Ik overweeg om naar Duitsland te emigreren. De woning (appartement) wil ik nog niet weg doen, want mogelijk keer ik terug (dat weet ik nog niet). Nu zit de woonverzekering gedeeltelijk bij de VVE en gedeeltelijk bij mijzelf.

  Is het noodzakelijk om voor de woonverzekering ook een andere verzekering af te sluiten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *