vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Zeven bestemmingen voor beginnende wintersporters

Zeven bestemmingen voor beginnende wintersporters

De harten gaan bij de liefhebbers van de lange latten weer sneller kloppen want het skiseizoen staat voor de deur. Geoefende skiërs hebben meestal al hun favoriete bestemmingen, maar waar ga je naar toe als je wilt leren skiën en een beginnende skiër bent?

Vliegticket zoekmachine Skyscanner heeft een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet.

Ehrwald, Oostenrijk
Ruim 145 km pistes wacht op je in Ehrwald, Tirol. Een perfect skigebied, onderdeel van de Tiroler Zugspitz Arena, voor gezinnen met kinderen en voor wie wil leren skiën in het charmante Oostenrijk. Bij de Ehwalder Alm liggen veel blauwe pistes om heel relaxt je allereerste pizzapunt te leren. Na een paar lessen ga je zo de blauwe afdaling naar beneden. En met nog wat meer lessen ontdek je ook de andere pistes. Alle faciliteiten zijn aanwezig en het gebied is overzichtelijk, handig voor ouders en kinderen die leren skiën. Het vliegveld van Innsbruck ligt op 75 km rijden.

Les Menuires, Frankrijk
Les Menuires ligt op zo’n 1800 meter hoogte en hoort bij het omvangrijke skigebied Les Trois Vallées met zo’n 600 km pistes. Het Les Menuires-skigebied is modern met goede faciliteiten en veel mogelijkheden om skilessen te nemen. Vanuit je hotelbed schiet je zo je skischoenen aan en sta je op de ski’s. Met 171 km aan blauwe pistes kun je hier als beginner uitstekend oefenen. Gaat het snel de goede kant op? Er is ook nog 341 kilometer rood en 115 km zwart.

Winterberg, Duitsland
Skiën op slechts drie uur rijden vanaf Nederland. Het kan in het Duitse Winterberg, in Sauerland. Het bestaat uit 6 skigebieden en 60 liften met 63 km pistes waarvan het merendeel blauw: 30 km. Hier zoef je over glooiende hellingen en leer je op een relaxte en betaalbare manier de eerste skikneepjes. Het skiniveau voor beginners is hier zeer goed, voor de gevorderde skiër is er wat minder uitdaging.

Adelboden, Zwitserland
Op 1350 meter hoogte ligt het gemoedelijke bergdorp Adelboden aan de voet van de Wildstrubel in het Berner Oberland. In dit pure berglandschap krijg je 170 km aan pistes, waarvan veel goede beginnerspistes en ook een aantal beginnersliften. Door z’n gunstige ligging heeft Adelboden gemiddeld zo’n 9 uur zon per dag. Verwacht dus veel zon, sneeuw en lekkere pistes. Zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Zurich ligt op zo’n 120 km vanaf Adelboden.

La Rosière, Frankrijk
De aangename pistes van het bergdorp La Rosière zijn een goede keuze voor beginnende skiërs. Het Espace San Bernardo skigebied heeft 160 km aan pistes en 39 liften. Het bestaat uit twee delen: La Rosière zelf en het centrum van Les Eucherts. Er zijn veel faciliteiten gericht op gezinnen met kinderen zoals kinderopvang, Nederlands sprekende skileraren voor kinderen en het leuke funpark Espace Ludique Saint Bernard. Bonus: als je wat verder kun skiën, ski je zo Italië in bij La Thuile. Grenoble ligt op zo’n 150 km vanaf La Rosière, er zijn shuttleservices.

Borovets, Bulgarije
Mooie skipistes, zon, goede sneeuw, uitstekende hotels en alles is uitermate betaalbaar. In het oudste en bekendste skigebied in Bulgarije op zo’n 70 km vanaf hoofdstad Bulgarije komt het allemaal samen. Skiën in Bulgarije wordt dan ook steeds populairder. Borovets beslaat zo’n 58 km aan pistes waarvan de langste 12 km is. Voor echte beginners is er een 6 km lange piste. Daarnaast zijn er veel ‘light’ pistes en zo’n 19 pistes voor gemiddelde skiërs.

St Johann, Oostenrijk
Welkom in Sankt Johann, de barokke buur van het bekende Kitzbühel gelegen bij de Kitzbüheler Horn en de Wilder Kaiser. In St. Johann vind je 43 km aan pistes, waarvan veel glooiende beginnerspistes, goede skischolen en veel faciliteiten voor gezinnen met kinderen. De meer geoefende skiër is zo op meer uitdagende pistes en ook niet-skiërs genieten van de sneeuwpret met sneeuwwandelen en een bezoek aan het nabijgelegen Kitzbühel. Van Salzburg naar St Johann is een kleine 60 km rijden.

Kies bij wintersport de juiste reisverzekering

Als je voor het eerst gaat wintersporten, dan is het belangrijk dat je ook de juiste reisverzekering afsluit. Bij wintersport is het noodzakelijk om de dekking ‘Wintersport en bijzondere sporten’ af te sluiten op een reisverzekering van Allianz Global Assistance. Zonder deze dekking is schade als gevolg van wintersport en/of bijzondere (winter)sport niet gedekt. Krijg je bijvoorbeeld tijdens jouw wintersportvakantie een ongeval of wordt je plotseling ziek? En moet je daardoor je vakantie afbreken? Dan vergoed Allianz Global Assistance de ongebruikte huurkosten van de skipas, de skispullen en de skilessen.

Medische kosten

Om tijdens een wintersportvakantie ook medische hulp vergoed te krijgen, moet je naast de dekking ‘wintersport en bijzondere sporten’, ook de dekking ‘medische kosten’ hebben afgesloten. Deze dekking vergoedt alle medische kosten. Ook die van vervoer per ‘banaan’ of helikopter vanaf de skipiste. Het is belangrijk om deze dekking ook af te sluiten op je reisverzekering. Een zorgverzekering vergoedt deze kosten namelijk niet altijd. Bovendien betaal je dankzij de dekking ‘medische kosten’ geen eigen risico voor gemaakte zorgkosten. Dit in tegenstelling tot een zorgverzekering. Tot slot worden ook bijkomende kosten die gemaakt moeten worden voor medisch vervoer, zoals extra reiskosten, door je Allianz Global Assistance reisverzekering vergoed.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen voor een wintersportvakantie of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739