vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Ziektekostenverzekering voor Thailand met COVID-19 dekking

Ziektekostenverzekering voor Thailand met COVID-19 dekking
Ziektekostenverzekering voor Thailand met COVID-19 dekking

Heb je voor een reis of verblijf in Thailand een ziektekostenverzekering met een minimale medische dekking van 50.000 dollar nodig, inclusief Covid-19 dekking? Die kan je hier afsluiten. Je ontvangt dan tevens een Engelstalige verzekeringsverklaring die wordt geaccepteerd door de Thaise autoriteiten.

Voor Thailand gelden momenteel inreisvoorwaarden zoals de Thailand Pass QR-code en een verplichte medische verzekering met een Covid-19 dekking van tenminste 50.000 dollar. De medische verzekering moet duidelijk vermelden dat reizen naar een risicogebied (reisadvies kleurcode: oranje of rood zoals aangegeven door de Nederlandse overheid) geen invloed heeft op de omvang en hoogte van de dekking.

Thailand Pass QR-code

Om naar Thailand te kunnen reizen heb je vanaf 1 november 2021 een Thailand Pass met QR-code nodig. Deze kan je hier aanvragen: https://tp.consular.go.th/

Volledig gevaccineerde reizigers uit Nederland kunnen een Thailand Pass QR-code aanvragen voorafgaan aan hun vertrek. Daarvoor heb je nodig:

 • een geldig visum of een re-entry permit (zonder visum kan ook voor maximaal 30 dagen – Visa Exemption);
 • een ‘Thailand Pass QR-code’ uitgegeven door de Thaise autoriteiten;
 • een medische verzekering van tenminste 50.000 dollar;
 • een bevestiging van een hotelboeking van minimaal 1 nacht in een SHA+ of AQ hotel);
 • en een medisch certificaat met een RT-PCR-laboratoriumresultaat waaruit blijkt dat COVID-19 niet is gedetecteerd uiterlijk 72 uur voor vertrek.

Ziektekostenverzekering voor Thailand voor de Thailand Pass

Mogelijk is het lastig om een Engelstalige verklaring te krijgen waarop staat dat Covid-19 en andere medische kosten gedekt zijn voor minimaal 50.000 dollar. Sommige ziektekostenverzekeraars of zorgverzekeraars willen deze niet afgeven, bijvoorbeeld omdat in de verzekeringsvoorwaarden al staat dat spoedeisende medische kosten in het buitenland tegen kostprijs verzekerd zijn. Mocht je tegen deze problemen aanlopen dan kan je hier een Tijdelijk in het Buitenland-verzekering afsluiten. Dat is een ziektekostenverzekering voor Nederlanders die naar het buitenland gaan om te reizen, werken of wonen. Deze verzekering kan je voor minimaal 1 dag en maximaal 2 jaar afsluiten. Lees hier meer informatie: Tijdelijk in het Buitenland-verzekering voor Thailand.

De hoogte van de premie valt erg mee en je kan deze zelf beïnvloeden door de pakketkeuze of een hoger eigen risico. Indien je verplicht de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden krijg je korting op de premie.

Voor de medische verzekering met Thailand verklaring moet je ziektekosten meeverzekeren!

Engelstalige verzekeringsverklaring voor Thailand: dekking tenminste 50.000 dollar

Met de Tijdelijk in het buitenlandverzekering heb je medische dekking voor corona gerelateerde kosten in Thailand. Kies altijd voor de ziektekostendekking, de reisverzekering dekt namelijk geen medische kosten. De ziektekostendekking kent meerdere pakketten maar kies gerust voor de goedkoopste dekking.

Als je eenmaal in de aanvraagmodule terecht komt, vul je de aanvraag en het gezondheidsvragenformulier in. Daarna kan je ervoor kiezen om de verzekering snel af te sluiten door akkoord te gaan met een clausule waarmee alle bestaande klachten en kwalen zijn uitgesloten van de dekking. Als je hiervoor kiest, dan ontvang je de polis zo snel mogelijk in jouw e-mailbox.

Bij de Tijdelijk in het buitenland ziektekostenverzekering ontvangt je automatisch een Engelse verzekeringsverklaring. Voor je reis naar Thailand heb je een aangepaste verklaring nodig met de specifieke vermelding van een minimale dekking van minimaal 50.000 dollar (op de verklaring staat 100.000 USD). Die kan je telefonisch aanvragen, nadat je de polis per e-mail hebt ontvangen. Vul het dus niet in bij de slotvraag van jouw aanvraag, want dan duurt je aanvraag langer. De contactgegevens voor het aanvragen van de verzekeringsverklaring voor Thailand staan op de polis die je ontvangt.

De Engelstalige verzekeringsverklaring die je ontvangt voldoet aan alle eisen van de Thaise autoriteiten ambassade voor het verkrijgen van Thailand Pass QR-code.

Tijdelijk in het Buitenland-verzekering met medische kosten en Covid-19 dekking

De belangrijkste kenmerken van de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering:

 • Voor iedereen die voor langere tijd naar het buitenland gaat (minimaal 1 dag en maximaal 24 maanden).
 • Geschikt voor de Thailand Pass QR-code.
 • Ideaal als je gaat werken in het buitenland, maar ook voor reizen, expats en pensionados.
 • Geen leeftijdslimieten.
 • Ook aan te vragen als je al in het buitenland bent.
 • Kan eenmalig met 2 maanden worden verlengd maar de totale looptijd mag niet meer dan 24 maanden zijn.
 • Voor de ziektekostenverzekering geldt: aanvraag op basis van de gezondheidsverklaring (medische acceptatie).
 • Verzekering is per dag opzegbaar met restitutie van premie.

Je kan online jouw premie berekenen. De premie hangt af van:

 • jouw leeftijd;
 • de gekozen dekking (Light, Regular of Comfort);
 • of je ook dekking wilt voor ziektekosten in de VS;
 • welk eigen risico je kiest;
 • of je verplicht de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden; in dat geval krijg je korting op de premie.

Veel gestelde vragen en antwoorden over de ziektekostenverzekering voor Thailand met COVID-19 dekking

Lees hieronder vaak gestelde vragen.

Hebben jullie een ziektekostenverzekering voor Thailand met Covid-19 dekking ?

Ja, heb je voor een reis of verblijf in Thailand een ziektekostenverzekering met een minimale medische dekking van 50.000 dollar nodig, inclusief Covid-19 dekking? Die kan je hier afsluiten. 

Geven jullie ook een Engelstalige verzekeringsverklaring voor Thailand af?

Ja. Een Engelstalige verklaring met Covid-dekking voor Thailand is geen probleem.

Ik heb een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig voor de aanvraag van een visum voor Thailand

Dat is geen probleem, neem contact met ons op.

Ik reis naar Thailand waar het reisadvies code oranje is, ben ik verzekerd?

Heb je een ziektekostenverzekering bij OOM Verzekeringen afgesloten dan betalen zij de medische kosten. Ook in landen met code geel, oranje of zelfs rood. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via de noodnummers.
Heb je geen ziektekostenverzekering dan zijn medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering.

Wordt een coronatest- COVID-19 test vergoed op deze verzekering?

De verzekeraar vergoedt de COVID-19 test als je coronaklachten hebt. Op deze ziektekostenverzekeringen zijn de overige medische kosten, die verband houden met het coronavirus, ook gedekt. Een preventieve COVID-19 test valt niet onder de vergoeding.

Kan ik mijn verzekering verlengen?

De Tijdelijk in het Buitenland-verzekering heeft een flexibele looptijd van één dag tot maximaal twee jaar. Je mag de verzekering eenmalig met maximaal twee maanden verlengen, zolang je niet langer dan twee jaar verzekerd bent. Weet je nu al dat je langer dan twee jaar in het buitenland zal verblijven? Dan kan je beter kiezen voor de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering.

Kan ik mijn verzekering eerder opzeggen?

Je kan de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering op elk gewenst moment opzeggen.

Vragen?

Heb je vragen over een ziektekostenverzekering voor Thailand met COVID-19 dekking? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of neem contact op via WhatsApp:

Neem contact met ons op!

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739