vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Europeesche
 • Unigarant
 • Allianz
 • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Ziektekostenverzekering voor Thailand met COVID-19 dekking

Ziektekostenverzekering voor Thailand met COVID-19 dekking
Ziektekostenverzekering voor Thailand met COVID-19 dekking

Heb je voor een reis of verblijf in Thailand een ziektekostenverzekering met een minimale medische dekking van 100.000 dollar nodig, inclusief Covid-19 dekking? Die kan je hier afsluiten.

Voor Thailand geldt momenteel een inreisverbod voor buitenlandse toeristen, vanwege de Covid-19 pandemie. Voor sommige groepen buitenlanders, zoals expats en pensionado’s wordt een uitzondering gemaakt, bijvoorbeeld als ze een werkvergunning hebben of getrouwd zijn met een Thaise onderdaan.

Inreisvoorwaarden voor Thailand

Wel gelden er strenge inreisvoorwaarden voor Thailand, zo heb je een ‘certificate of Entry (CoE)’nodig die is afgegeven door de Thaise ambassade in Nederland. Wil je naar Thailand en val je onder de groepen die onder voorwaarden mogen inreizen, neem dan contact op met de Thaise ambassade voor de procedure.

Certificaat van toegang (CoE)

Om een certificaat van toegang (CoE) te krijgen voor Nederlanders die getrouwd zijn met een Thaise, is het vereist dat je verschillende documenten aanlevert bij de Thaise ambassade, waaronder:

 • Een brief waarin de noodzaak en urgentie wordt beschreven om naar Thailand te reizen.
 • Een kopie van de huwelijksakte (Thaise huwelijksakte of een internationaal uittreksel van de burgerlijke stand).
 • Een kopie van het paspoort van een aanvraag en een kopie van de Thaise nationale identiteitskaart van de echtgenoot.
 • Een geldige ziektekostenverzekering die alle uitgaven voor medische behandelingen dekt, inclusief COVID-19 ter waarde van minimaal 100.000 USD (deze verklaring moet in het Engels).
 • Een verklaring die de Thaise ambassade verstrekt.

De totale lijst van verplichte documenten ontvang je van de Thaise ambassade.

Na het invullen van de benodigde documenten kan je een afspraak maken met de ambassade. Zij sturen de documenten naar Buitenlandse Zaken in Thailand en daar beslissen of je voldoet aan de voorwaarden. Indien akkoord, dan ontvang je van de ambassade de CoE en eventueel een visum.

Aanvullende eisen

Denk er aan, dat voordat je vertrekt, nog een aantal documenten geregeld moeten worden, zoals:

 • Een fit-to-fly gezondheidscertificaat dat niet ouder is dan 72 uur vóór het vertrek.
 • Een non-COVID verklaring waaruit blijkt dat je geen Covid-19 (coronavirus) hebt die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek.
 • Verder dien je er mee akkoord te gaan dat je 14 dagen in quarantaine gaat verblijven in een door de Thaise overheid aangewezen hotel (deze kosten zijn voor eigen rekening).

Ziektekostenverzekering voor Thailand met COVID-19 dekking

Mogelijk is het lastig om een Engelstalige verklaring te krijgen waarop staat dat Covid-19 en andere medische kosten gedekt zijn voor minimaal 100.000 dollar. Sommige ziektekostenverzekeraars of zorgverzekeraars willen deze niet afgeven, bijvoorbeeld omdat in de verzekeringsvoorwaarden al staat dat spoedeisende medische kosten in het buitenland tegen kostprijs verzekerd zijn. Mocht je tegen deze problemen aanlopen dan kan je hier een Tijdelijk in het Buitenland-verzekering afsluiten. Dat is een ziektekostenverzekering voor Nederlanders die naar het buitenland gaan om te reizen, werken of wonen. Deze verzekering kan je voor minimaal 2 dagen en maximaal 2 jaar afsluiten en is zelfs dagelijks opzegbaar, dus je zit nergens aan vast. Lees hier meer informatie: Tijdelijk in het Buitenland-verzekering voor Thailand.

De hoogte van de premie valt erg mee en je kan deze zelf beïnvloeden door de pakketkeuze of een hoger eigen risico. Indien je verplicht de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden krijg je korting op de premie.

Reis je naar een land met code oranje of rood (Thailand is code oranje) dan is de Tijdelijk in het Buitenland ziektekosten- en reisverzekering gewoon geldig!


Heb je een Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring nodig voor bijvoorbeeld een reis naar Thailand? Die kan op verzoek worden verstrekt als je op deze website de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering afsluit. Neem desnoods even contact met ons op.


Tijdelijk in het Buitenland-verzekering met Covid-19 dekking

De belangrijkste kenmerken van de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering:

 • Voor iedereen die voor langere tijd naar het buitenland gaat (minimaal 2 dagen en maximaal 24 maanden).
 • Ideaal als je gaat werken in het buitenland, maar ook voor reizen, expats en pensionados.
 • Geen leeftijdslimieten.
 • Ook aan te vragen als je al in het buitenland bent.
 • Kan eenmalig met 2 maanden worden verlengd maar de totale looptijd mag niet meer dan 24 maanden zijn.
 • Voor de ziektekostenverzekering geldt: aanvraag op basis van de gezondheidsverklaring (medische acceptatie).
 • Verzekering is per dag opzegbaar met restitutie van premie.

Je kan online jouw premie berekenen. De premie hangt af van:

 • jouw leeftijd;
 • de gekozen dekking (Light, Regular of Comfort);
 • of je ook dekking wilt voor ziektekosten in de VS;
 • welk eigen risico je kiest;
 • of je verplicht de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden; in dat geval krijg je korting op de premie.

Veel gestelde vragen en antwoorden over de ziektekostenverzekering voor Thailand met COVID-19 dekking

Lees hieronder vaak gestelde vragen.

Hebben jullie een ziektekostenverzekering voor Thailand met Covid-19 dekking ?

Ja, heb je voor een reis of verblijf in Thailand een ziektekostenverzekering met een minimale medische dekking van 100.000 dollar nodig, inclusief Covid-19 dekking? Die kan je hier afsluiten. 

Geven jullie ook een Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring voor Thailand af?

Ja. Een Engelstalige verklaring met Covid-dekking voor Thailand is geen probleem (neem contact met ons op).

Ik heb een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig voor de aanvraag van een visumVpoor Thailand

Dat is geen probleem, neem contact met ons op.

Ik reis naar Thailand waar het reisadvies code oranje is, ben ik verzekerd?

Heb je een ziektekostenverzekering bij OOM Verzekeringen afgesloten dan betalen zij de medische kosten. Ook in landen met code geel, oranje of zelfs rood. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via de noodnummers.
Heb je geen ziektekostenverzekering dan zijn medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering.

Wordt een coronatest- COVID-19 test vergoed op deze verzekering?

De verzekeraar vergoedt de COVID-19 test als je coronaklachten hebt. Op deze ziektekostenverzekeringen zijn de overige medische kosten, die verband houden met het coronavirus, ook gedekt. Een preventieve COVID-19 test valt niet onder de vergoeding.

Kan ik mijn verzekering verlengen?

De OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering heeft een flexibele looptijd van één dag tot maximaal twee jaar. Je mag de verzekering eenmalig met maximaal twee maanden verlengen, zolang je niet langer dan twee jaar verzekerd bent. Weet je nu al dat je langer dan twee jaar in het buitenland zal verblijven? Dan kan je beter kiezen voor de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering.

Kan ik mijn verzekering eerder opzeggen?

Je kan de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering op elk gewenst moment opzeggen.

Vragen?

Heb je vragen over een ziektekostenverzekering voor Thailand met COVID-19 dekking? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of neem contact op via WhatsApp:

Neem contact met ons op!

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739