vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Ziekteverschijnselen op of na je vakantie?

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering? Witte stranden, palmbomen en een strak blauwe zee. Vakantiegangers kiezen steeds vaker voor het meest tropisch en idyllische vakantiegebied dat het reisbureau aanbiedt. Men houdt er echter weinig rekening mee, dat je verschillende infecties of tropische ziektes kunt oplopen op je vakantie. Reizigers hebben vaak geen weet van de kwalen die men kan oplopen.

Word je ziek op vakantie, dan kan je reisverzekeraar hulp bieden. Neem bij medische vragen desnoods contact op met de alarmcentrale van je reisverzekeraar. Bij ziekenhuisopname is het verplicht vooraf je reisverzekeraar te informeren.

Tropische infectieziektes

Reizigers moeten indien ze ziek zijn geweest, ziek worden in het buitenland of ziek worden bij terugkomst altijd de huisarts raadplegen. Infectieziektes of tropische parasieten zoals bijvoorbeeld malaria kunnen namelijk weken of zelfs maandenlang in het lichaam voortbestaan zonder dat er zich symptomen openbaren. Tevens kunnen reizigers een infectie zoals dysenterie, hondsdolheid, de mazelen, gele koorts of hepatitis opgelopen hebben.

Seksueel overdraagbare aandoeningen

Indien vakantiegangers in het buitenland onbeschermd seksueel contact hebben gehad wordt hen aangeraden een arts te raadplegen in het thuisland. Dit ongeacht het feit of er wel of geen symptomen te herkennen zijn. Sommige SOA’s geven namelijk geen of weinig klachten. Een besmetting kan dus hebben plaatsgevonden zonder dat je er erg in hebt. Een SOA-test is pas na een week zinvol.

Een HIV-test wordt pas na drie maanden aangeraden. Het duurt namelijk drie maanden voordat er antistoffen tegen dit virus worden aangemaakt. De arts kan vanaf dat moment pas bepalen of iemand seropositief is. Tevens moeten alle partners waar seksueel contact mee is geweest worden ingelicht, onderzocht en eventueel worden behandeld.

Reisadvies inwinnen

Voordat je op vakantie gaat is het allereerst verstandig om reisadvies in te winnen over eventuele risicogebieden waar bepaalde infecties of ziektes voor kunnen komen. Vooral in tropische gebieden is het belangrijk om informatie en advies in te winnen. Als tweede is het van belang dat je een degelijke reisverzekering hebt afgesloten vanwege mogelijke medische kosten die gemaakt kunnen worden in het buitenland.

Inentingsadvies

Sommige reisverzekeraars bieden een gratis inentingsadvies aan voor jouw bestemming. Dit betekent dat jij je kunt laten vaccineren en daardoor beschermd bent tegen een aantal tropische ziektes. Deze inentingen dien je voor je vakantie zelf te regelen. Zorgverzekeraars vergoeden (deels) de vaccinaties, indien je hiervoor een aanvullende verzekering hebt. Informeer in ieder geval altijd bij je verzekeraar.

Reizigers boeken steeds vaker een last minute. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld bepaalde inentingen nog niet werkzaam zijn wanneer je op vakantie gaat. Vakantiegangers dienen zich bij een tropische bestemming dus beter voor te bereiden dan anders.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739