vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Zonder reisverzekering op vakantie? Niet verstandig!

Zonder reisverzekering op vakantie? Niet verstandig!
Zonder reisverzekering op vakantie? Niet verstandig!

Nog steeds gaan er Nederlanders op vakantie zonder een reisverzekering met dekking voor medische kosten. Dat is onverstandig omdat de besparing zeker niet opweegt tegen de grote financiële risico’s die men loopt, zo waarschuwen de grote alarmcentrales zoals SOS International, Allianz Global Assistance en de ANWB.

Vorig jaar maakten Nederlanders meer dan 17 miljoen buitenlandse vakanties, waarvan 12% zonder reisverzekering (bron: ContinuVakantieOnderzoek (CVO) uitgevoerd door NBTC-NIPO).

De alarmcentrales van reisverzekeraars waarschuwen voor grote financiële gevolgen wanneer men zonder een goede reisverzekering op vakantie gaat. Een zorgverzekering biedt wel dekking maar niet volledig. Zo zijn de kosten voor medische behandelingen uitsluitend tegen Nederlandse prijzen verzekerd. Beter is het om te kiezen voor een reisverzekering met dekking voor medische kosten, zodat je volledig verzekerd bent.

Vooral in vakantielanden waar de medische zorg veel duurder is dan in Nederland komen reizigers voor onaangename financiële verrassingen te staan. Dat geldt bijvoorbeeld al voor Frankrijk, Spanje en Zwitserland. Maar ook in Griekenland, Oostenrijk en Turkije worden toeristen meestal naar privé-klinieken gebracht met een gepeperde ziekenhuisrekening tot gevolg. De Verenigde Staten spant de kroon, daar liggen de kosten voor medische zorg wel tot 10 keer hoger dan in Nederland.

Enkele voorbeelden van medische kosten in het buitenland vergeleken met Nederland:

 • Een migraine in Hurghada, Egypte, rekening van arts: 651 euro. In Nederland kost dit: 213 euro.
 • Een gebroken been in Antalya, Turkije ziekenhuisrekening: 16.900 euro. In Nederland kost dit: 6.340 euro.
 • Een maag- en darmontsteking (gastro-enteritis) in Spanje: 8.000 euro. In Nederland bedragen de kosten: 1.934 euro.
 • Een bezoek aan de spoedeisende hulp in Miami, USA: 53.000 euro, in Nederland betaal je tussen de 500 en 10.000 euro afhankelijk van de diagnose.
 • Een snee- of kniewond kost in Griekenland: 3.500 euro. In Nederland kost zoiets: 338 euro.

Let op: Wanneer je geen aanvullende verzekering hebt of geen reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten, dan moet je het verschil zelf bijbetalen.

Tips voor vakantiegangers

Reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance geeft de volgende tips aan vakantiegangers:

 • Sluit een reisverzekering af met dekking voor medische kosten.
 • Indien er sprake is van gezondheidsproblemen of men ziek is, is het van groot belang om direct contact op te nemen met de alarmcentrale.
 • Lees de voorwaarden van uw zorgverzekering en reisverzekering altijd goed door.
 • Bewaar uw rekeningen tijdens de reis altijd om ervoor te zorgen dat alles bij terugkomst wordt uitbetaald.
 • Maak daarnaast altijd een kopie van de rekening.

Heb je nog geen reisverzekering met dekking voor medische kosten? Je kan hem hier snel en voordelig afsluiten!

Wat kost een reisverzekering?

Een reisverzekering van Allianz Global Assistance heb je al v.a. €1,50 per dag. Wat de reisverzekering uiteindelijk kost hangt van meerdere factoren af. Ga je een gevaarlijke sport beoefenen of kies je voor een avontuurlijke vakantie? Dan is het risico dat er iets gebeurt groter, dan wanneer je alleen op het strand gaat liggen. Zie hier ons premie-overzicht:

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premie Kortlopende Reisverzekering*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 0,90
----------
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€1,50
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Automobilistenhulpverlening€ 13,75
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
----------
Werelddekking excl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,30
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
---------
Werelddekking incl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,95
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
*Premies per dag (exclusief assurantiebelasting).

Makkelijk en keuzevrijheid

Wat wil je verzekeren, en wat niet? Dat is persoonlijk. Natuurlijk houden we daar rekening mee. De uitstekende Kortlopende Reisverzekering is volledig aan te passen aan je wensen. Als je daarnaast ook de Kortlopende (Dubbel-Zeker) Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluit, heb je nog een zorg minder. De beste kortlopende reis- en annuleringsverzekering kan je gemakkelijk zelf online samenstellen, je hebt de keuze uit:

 • Europa- of werelddekking
 • Reisongevallen
 • Medische Kosten
 • Geld en reischeques
 • Automobilistenhulpverzekering
 • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
 • Annuleringsverzekering

Je kunt de kortlopende reisverzekering afsluiten voor reizen binnen Europa*. Verder kan je kiezen uit werelddekking exclusief Canada en de Verenigde Staten of wereld inclusief Canada en de Verenigde Staten. Welk gebied voor jou van toepassing is, hangt niet alleen af van je eindbestemming, maar ook hoe je daar komt. Als je bijvoorbeeld andere landen bezoekt voordat je op je eindbestemming aankomt, dan is het belangrijk dat je ook voor deze landen de juiste dekking hebt.

*Europadekking geldt voor de volgende landen: Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittanië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis meeverzekerd

Kinderen die op de ingangsdatum van de Kortlopende Reisverzekering jonger zijn dan 5 jaar zijn gratis meeverzekerd. Zo zijn kinderen tot en met 4 jaar bij de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance voor dezelfde risico´s verzekerd als die van de medeverzekerde ouders/begeleiders.

Medische kosten volledig gedekt

Als je zonder reisverzekering op vakantie gaat, dan kun je onverwachts voor hoge kosten komen te staan. Medische kosten kunnen al snel hoog oplopen. Zeker in het buitenland. Je krijgt vaak andere zorg dan in Nederland en bovendien tegen een ander tarief. Meestal vergoedt je zorgverzekeraar, dat wat in Nederland gangbaar is. Het meerdere komt dan voor eigen rekening. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance worden al je onvoorziene medische kosten vergoed. 100%. Waar je ook bent.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering met dekking voor medische kosten? Neem contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739