vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Bezoek uit Zuid-Afrika: Schengenvisum Nederland en reisverzekering

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Medische reisverzekering Schengenvisum Nederland

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Personen afkomstig uit Zuid-Afrika moeten – als zij Nederland willen bezoeken – een Schengen visum aanvragen bij de Nederlandse ambassade in Pretoria of bij een Nederlands consulaat in Zuid-Afrika.

Om dat snel en efficiënt te kunnen doen, moeten visumaanvragen altijd via een afspraak ingediend worden bij de ambassade. Je wordt nadrukkelijk aangeraden om tenminste vier weken voor de voorgenomen datum van vertrek een afspraak te maken voor het indienen van een visumaanvraag.

Bezoek uit Zuid-Afrika: Schengenvisum Nederland en reisverzekering
Bezoek uit Zuid-Afrika: Schengenvisum Nederland en reisverzekering

Procedure visumaanvraag voor Nederland

Iedereen uit Zuid- Afrika die voor het eerst een visumaanvraag indient, moet de aanvraag in persoon indienen. Ouders kunnen de visumaanvragen voor hun kinderen t/m 15 jaar indienen. Aanvragen moeten worden ingediend bij de visumafdeling van de Nederlandse Ambassade in Pretoria of bij het dichtstbijzijnde Consulaat. Adres Nederlandse ambassade in Pretoria:

Nederlandse ambassade in Pretoria

Contactgegevens

  • Ambassadeur: Han Peters
  • Adres: 210 Florence Ribeiro / Queen Wilhelmina Avenue, Cnr Muckleneuk Street, 0181 New Muckleneuk, Pretoria
  • Telefoon: +27124254500 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
  • Fax: +27124254511E-mail: pre@minbuza.nl
  • Openingstijden: Maandag tot en met donderdag: 8.00 – 12.00 uur. Vrijdag: 8.00 – 13.00 uur. Bekijk ook de sluitingsdagen van de ambassade.

Contactgegevens consulaire afdeling

Openingstijden: Maandag tot en met donderdag: 8:30 – 12.00 uur. Vrijdag: 8.30 – 11.00 uur.

Schengenvisum en Caribisch visum

Maak een afspraak via VFS Global.

Consulaire vragen?

Stel je vraag:

  • via telefoonnummer +27124254500. Let op: belt u vanuit Nederland? Bel dan met +31 247 247 247.
  • via WhatsApp. Stuur direct een WhatsApp-bericht. Of voeg ons mobiele nummer +316 8238 7796 toe aan de contactlijst van uw smartphone en stuur ons dan uw bericht.
  • per e-mail via het contactformulier.

Visumaanvraag door derden

Personen die in de afgelopen drie jaar een Schengen visum hebben gekregen van de ambassade in Pretoria, hoeven zich niet persoonlijk op de ambassade te melden, maar mogen hun visumaanvraag door een derde (bijvoorbeeld een koerierservice of reisbureau) laten indienen, op voorwaarde dat alle benodigde documenten worden meegestuurd. Ook voor deze aanvragen moet een afspraak gemaakt worden. Ook kan de Ambassade de aanvrager altijd alsnog verzoeken zich persoonlijk te komen melden indien dit nodig wordt geacht.

Zakenmensen

Zakenmensen die regelmatig naar Nederland reizen en die in de afgelopen drie jaar al drie keer eerder een Schengenvisum hebben gekregen, waarvan tenminste één is afgegeven door de ambassade in Pretoria of het Consulaat-Generaal in Kaapstad, kunnen een aanvraag indienen voor een visum, dat meerdere malen toegang verleend tot Nederland voor een periode van één tot vijf jaar.

Indien je van plan bent om langer dan drie maanden in Nederland te verblijven, dient er een machtiging tot voorlopig verblijf (MVV) te worden aangevraagd.

Zuid-Afrikaanse nood/tijdelijke paspoorten

Vanaf 1 april 2007 worden door de Benelux-landen (België, Nederland en Luxemburg) de Zuid-Afrikaanse nood/tijdelijke paspoorten niet meer geaccepteerd voor het reizen naar deze landen. Dit betekent dat geen Schengenvisum meer in dit soort reisdocumenten geplaatst wordt.

Visumtarieven

De betaling van het tarief voor een visumaanvraag moet bij het indienen van de aanvraag worden voldaan, dat kan met een bank- of creditkaart (m.u.v. American Express en Diners). De betaling wordt niet teruggegeven indien de aanvraag wordt afgewezen of wordt ingetrokken. Het Honoraire Consulaat in Durban accepteert alleen contante betalingen.

De prijs is vastgesteld op € 60,- en wordt tegen de geldende administratieve wisselkoers van de Ambassade omgerekend. Je betaalt in Zuid-Afrikaanse Rand. Huidige tarief (per 01.11.2012): ZAR 670,00

Denk aan de verplichte reisverzekering!

In maart 2004 is in EU-verband in Brussel besloten om vanaf 1 juni 2004 een verplichte reisverzekering in te stellen als voorwaarde voor het verstrekken van een Schengenvisum. Dit betekent dat iedereen die een visum krijgt dient te beschikken over een reisverzekering voor de gehele reisperiode in Schengen, de verzekering dient een minimale dekking te bieden van € 30.000,- inclusief medische – en repatriëringskosten. Een goede reisverzekering voor een Schengenvisum kan je hier afsluiten. Deze voldoen aan alle eisen voor een Schengenvisum

Reisverzekering voor Schengenvisum afsluiten

Komen er gasten (bijv. familie, vrienden of partner) uit Zuid-Afrika naar Nederland? En vraag je een Schengenvisum aan? Je kunt hier, op de website van Reisverzekeringblog.nl, eenvoudig zelf de premie berekenen en een reisverzekering voor een Schengenvisum afsluiten. Wij bieden je de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance.

Premies voor een medische reisverzekering

De premie voor deze reisverzekering is gunstig.

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Meest gestelde vragen over een Schengenreisverzekering

Vraag: Kan ik in Nederland een reisverzekering afsluiten voor mijn familie, partner, vriend in Zuid-Afrika ?
Antwoord: Ja, dat is geen probleem. Jij bent dan verzekeringsnemer (betaald de premie) en je gast uit Zuid-Afrika is de verzekerde.

Vraag: Wat gebeurt er als de visumaanvraag wordt afgewezen, ben ik dan de premie kwijt?
Antwoord: Nee, wanneer een visumaanvraag wordt afgewezen en de verzekering nog niet is ingegaan, betalen wij de volledige premie terug.

Vraag: Kan ik de polis opsturen naar Zuid-Afrika zodat mijn vriend, vriendin, familie deze kan gebruiken voor de visumaanvraag?
Antwoord: Ja. Wij sturen de polis digitaal per e-mail naar je toe (inclusief de voorwaarden). Je kunt de polis dan e-mailen naar je gast uit Zuid-Afrika.

Vraag: Hoe lang duurt het voordat ik de polis ontvang?
Antwoord: In principe dezelfde dag of de volgende dag. Aanvragen die wij in het weekend ontvangen worden op maandag door ons verwerkt.

Vraag: Indien de datum wijzigt van de visumperiode, kan ik dan de verzekering laten aanpassen?
Antwoord: Ja, zolang de polis nog niet is ingegaan kunnen wij de ingangsdatum en/of einddatum van de polis kosteloos voor jou aanpassen.

Vraag: Waarom is het verstandig om een reisverzekering voor een visumaanvraag in Nederland af te sluiten?
Antwoord: Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse gast logeert bij de garantsteller) dan is de reisverzekering ook ter financiële bescherming van die persoon. Met een Nederlandse reisverzekering val je onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht en zijn meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars. Dat is in geval van hoge kosten wel een prettig idee.

Vraag: Mijn Zuid-Afrikaanse vriendin is zwanger en komt naar Nederland. Vallen controles en een (ziekenhuis-) bevalling ook onder de reisverzekering?
Antwoord: Nee, daar is deze reisverzekering niet voor bedoeld. De kosten voor zwangerschap zijn voor eigen rekening.

Vraag: Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze reisverzekering?
Antwoord: Kwalen en klachten die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. Deze reisverzekering is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of andere Schengenlanden.

Vragen?

Heb je andere vragen over een reisverzekering voor een Schengenvisum of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739