vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Aanvraag Schengenvisum, hoe lang duurt de beoordeling?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Medische reisverzekering Schengenvisum

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

√ Medische kosten gedekt tot € 30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

√ Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

√ VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

√ De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf € 2,- per dag

Wanneer een buitenlandse gast een Schengenvisum aanvraagt op de ambassade voor een bezoek aan Nederland, dan duurt het maximaal 15 dagen voordat hij of zij hoort of het visum is toegekend. 

De beslistermijn is wettelijk bepaald. En is opgenomen in de Europese visumcode (Termijn Verordening (EG) 810/2009). De wettelijke beslistermijn begint op de dag dat de visumaanvraag door de ambassade is ontvangen.

Verlenging beslistermijn

Aanvraag Schengenvisum
Aanvraag Schengenvisum

In sommige gevallen is meer tijd nodig om onderzoek te kunnen doen. De beslistermijn kan in dat geval tot maximaal 30 dagen worden verlengd. Als daarvan sprake is krijgt je van de IND bericht. Wanneer aanvullende documenten nodig zijn, kan deze termijn in uitzonderlijke gevallen worden verlengd tot 60 dagen.

Termijnen voor indiening/afhandeling bezwaar- of beroepschrift

Als jouw aanvraag voor een Schengenvisum is afgewezen, dan kan je bezwaar maken tegen de beslissing van de IND. Dat moet binnen 4 weken na dagtekening van de afwijzing. Je kan dan een brief met een bezwaarschrift indienen. Er moet binnen 12 weken op het bezwaarschrift worden beslist. Deze beslistermijn van 12 weken start altijd op de laatste dag waarop je een bezwaarschrift kan indienen. Ook als jij een bezwaarschrift eerder indient.

Medische reisverzekering belangrijk bij een visumaanvraag

Een belangrijke voorwaarde voor buitenlandse toeristen, om een visum te kunnen verkrijgen, is een reisverzekering. Bij de visumaanvraag moeten zijn kunnen aantonen dat er een reisverzekering is afgesloten. De geldigheid van deze reisverzekering moet gelijk zijn aan de gehele reisduur. Ook moet de reisverzekering geldig zijn in alle Schengenlanden. De belangrijkste rubrieken zijn repatriëringkosten en medische kosten. De reisverzekering moet medische kosten voor minimaal € 30.000,- dekken.

Een medische reisverzekering die voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum kan je snel en voordelig afsluiten op onze website. Kijk hier voor meer informatie: Medische reisverzekering voor Schengenvisum »

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Vragen?

Heb je een vraag over medische reisverzekeringen voor buitenlanders of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 uur – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739